- Test av vann
- Del 1: Stillvann naturell
- Del 3: Vann med kullsyre og smak
- Del 2: Vann med kullsyre naturell
- Del 4: Stillvann med smak
Aller best blant stillvannene er italienske Acqua Panna med Imsdal hakk i hel. Det beste boblevannet er eksklusive Voss sparkling, men både Badoit og Farris Bris Naturell er veldig gode om enn forskjellige alternativer.
Blant de smakstilsatte typene er det enda større variasjon i smaken. Og her er det lengre mellom de gode vannene. Faktisk er det bare Bon Aqua Lime, Farris Bris Lemon/Lemongrass og Trio Frisk Sitron som får virkelig godkjent - alle med kullsyre.
Testen, som ble gjennomført 10. oktober 2006, omfatter 49 vann, med og uten kullsyre og med og uten smak. Smakingen ble foretatt blindt etter type.
Panelet fikk overhodet ingen andre opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.