Del 2: Vann med kullsyre naturell

Det beste boblevannet er eksklusive Voss sparkling, men både Badoit og Farris Bris Naturell er veldig gode om enn forskjellige alternativer.
Redaksjonen
20 November 2006 - 10:02

Vann med kullsyre naturell

÷
91 p
Voss sparkling
Norge
Duft: Veldig ren frisk mineralsk duft.
Smak: Små fine bobler, god friskhet, balansert mineralpreg, sitter godt.
Vurdering: Et supert drikkevann for matbordet som er supert sammen med vin.

+
88 p
Badoit
Badoit, Frankrike
Vectura
Duft: Ren duft med snev av mineraler.
Smak: Bløtt delikat anslag, veldig fine små bobler, en del mineraler i finishen som er lang.
Vurdering: Et veldig godt vann på den bløte siden.

+
87 p
Farris Bris Naturell
Ringnes, Norge
Duft: Ren frisk duft.
Smak: Mykt anslag, fine mineraltoner, fine bobler, sitter godt med noe saltpreg.
Vurdering: God tørsteslukker som også er god til mat men kanskje litt for salt for å gå til vin.

86 p
San Pellegrino
San Pellegrino, Italia
InterBev
Duft: Mineralsk men likevel dempet duft.
Smak: Bløtt anslag, små delikate bobler, men de varer ikke så lenge i glasset, noe mineraler, ren og god avslutning.
Vurdering: Et godt vann til matbordet, også ved siden av vin, men som bør serveres godt avkjølt.

86 p
Perrier
Nestlé Waters, Frankrike
InterBev
Duft: Ren litt lukket duft.
Smak: Godt balansert med fine bobler og bra friskhet, en god del mineraler i finishen.
Vurdering: God tørsteslukker og til mat og for så vidt også til vin.

84 p
Ty Nant Tau sparkling
Ty Nant Water, Wales
Brewery Int.
Duft: Ren duft.
Smak: Fine bobler og noe mineraler, frisk god finish.
Vurdering: Et godt boblevann til bade mat og vin.

84 p
Pure Water Company
Norge
Duft: Ren frisk duft.
Smak: Litt aggressive men små bobler, noe mineralpreg mot slutten, sitter en stund.
Vurdering: Godt vann de litt harde boblene til tross.

÷
83 p
Trio Frisk Natur
Trio Norge
Duft: Ren og frisk.
Smak: Friskt anslag, fine ganske små bobler, noe saltsmak, frisk helt ut i slutten.
Vurdering: Godt og leskende til mat men ikke så bra til vin.

÷
81 p
Farris Naturell
Ringnes Norge
Duft: Lett saltpreget duft.
Smak: Bløtt ansalg, mye bobler i midten men de frisker en del opp og balanserer saltpreget.
Vurdering: Du må like boblevann med saltsmak. Ikke til mat, og i hvert fall ikke sammen med vin.

+
79 p
Arctic Water Original
Mack Norge
Duft: Lett med snev av metaller.
Smak: Friske/syrlige og litt vel intense bobler, relativt nøytralt men med noe saltpreg i finishen.
Vurdering: Greit nok.

+
78 p
Olden Boble Naturell
Hansa Borg Bryggerier, Norge
Duft: En del mineraler i duften, snev av urenhet.
Smak: Bløtt anslag, myke bobler som ikke varer lenge, blir derfor litt for bløtt og sitter ikke lenge.
Vurdering: For den som liker lite kullsyre. Ok til vin.

÷
73 p
Glitre Blå
Aass Bryggeri, Norge
Duft: Litt uren kjemisk duft.
Smak: Litt salt i anslaget, harde skarpe bobler, litt kjemisk ettersmak.
Vurdering: Ikke helt vellykket.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her