Tester

Nye øl og sidere i BU og TU januar 2020

Syrlig og fruktig fornøyelse - men også mye godt og mørkt

Syrlig og fruktig fornøyelse - men også mye godt og mørkt

De beste ølnyhetene er syrlige eller også fruktige, og dermed gode alkoholsvakere alternativer til vin. Som gjør dem  til perfekte matøl.
Julie Helene Amundsen
16 Januar 2020 - 15:24

Garage Project sitt nyeste øl på det norske markedet er en skikkelig lekkerbisken. Oh what a lovely day. Let's go out and pick some Hop Bine smaker akkurat så forfriskende som navnet antyder og humlepreget er veldig godt balansert. 

Også BrewDogs nye surølsprosjekt OverWorks er svært vellykket med i alt tre øl i toppsjiktet som alle har svært godt balansert fruktkarakter med moderate alkoholprosenter til poløl å være.

Gipsy Hill Carioca Triple Fruited Sour er et annet ølalternativ til vin, og til populære petnater denne gangen. Superleskende og lettdrikkelig med 6 prosent alkohol.  

Fra samme bryggeri kommer et samarbeidsøl med Ægir, som er nok en bærbombe, men også den i en veldig balansert stil. Kanskje det kan bli din nye favoritt til kjøttkakene eller karbonadene?

For dem som foretrekker det mørke ølet selv om vi skriver januar og nyttårsforsetter, er det nok av muligheter til både ølskum i barten og unnskyldninger for å fyre på peisen. 

Både De Tvende Deus Ex Nihilo Imperial Coffee StoutCervisiam Barrel Aged Satanic Panic Imperial StoutPõhjala Honey Laku Cellar Series og Nøgne Ø Mudslide Chocolate Dream gjør jobben på best mulig måte. 

I en annen mer kompleks retning rent aromamessig, finner vi Brouwerij de Molen Knife & Axe Rioja BA og Kinn Desennium. Begge med belgisk ølstil i bunnen. Den første med flotte funky toner og den andre i magnumflaske som innbyr til enten å invitere til søndagsmiddag eller å legges i kjelleren. 

På de neste sidene finner du 56 nye øl og sidere fra bestillingsutvalget (og noen i tilleggsutvalget) listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

I november lanseres det i alt 182 nye øl og sidere i bestillings-og tilleggsutvalget. Vi har testet 56 av dem. Nyhetene er vurdert av Julie H. Amundsen, Aperitifs faste øl-, sider- og mjødsmaker. Smakingene er stort sett gjort i i forbindelse med importørenes nyhetssmakinger. Smakedato 16. januar 2019 er felles for alle av rent teknisk årsak.

Siden produkter i tilleggsutvalget ikke kan bestilles på vanlig måte, er de oppført som utsolgt i Aperitifs polliste. De bestilles ved å kontakte kundesenter@vinmonopolet.no

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her