Tester

Nyhetene i basis november 2017

Påfyll på øverste hylle

Påfyll på øverste hylle

I november er det 77 nye produkter på plass i polhyllene. De beste er i det øvre prissjikt. Men så er det jo snart jul. Den fulle oversikten finner du her.
Aase E. Jacobsen
03 November 2017 - 12:42

Et av de mest imponerende innslagene blant novembernyhetene i basis er likevel et alkoholfritt øl. Gotlands Bryggeri Easy Rider Bulldog Non Alco IPA er rett og slett et usedvanlig godt øl som konkurrerer også med de fleste IPA-er med alkohol. 

Du kan derfor gå julebordsesongen trygt i møte med et slikt øl i kjøleskapet. Det blir ikke noe problem å avstå fra alkohol når du får så mye smak. 

Men de fleste drar på polet for å kjøpe øl med alkohol, og Nøisom Sjokoladestout tok kaka blant de overraskende få ølnyhetene i november. 

Vin dominerer listen denne gangen, og da er det fint å starte med den beste champagnen: Drappier Quattuor Blanc de Quatre Blancs Extra Brut.

Blant hvitvinene byr Von Buhl Kieselberg Deidesheim Riesling Grosses Gewächs 2016 og Nik Weis St. Urbans-Hof Riesling Saarfeilser Grosses Gewächs 2016 hver på sin måte på strålende valuta for pengene. 

På den røde siden er det beste kjøpet bordeauxen Ch. du Glana 2010. Her får du utrolig mye god vin for 345 kroner. Grillo Iole Schioppettino di Prepotto 2014  koster en hundrelapp mindre, og byr på en helt annen, men veldig mineralsk og spennende karakter. 

Portvin hører med på denne tiden av året og Graham's Quinta dos Malvedos Vintage 2012 finnes både i vanlig og halvflaske. Begge bør helst lagres, og er derfor et godt julegavetips til noen med en god kjeller. 

Barskapet får også godt påfyll denne gangen. To bittere signert Stig Bareksten, hvor Bareksten Old Fashioned Bitter er den beste. En tonic som gir gt-en nytt liv: Thomas Henry Elderflower Tonic. Samt en heftig rom, HSE Très Vieux Rhum Agricole og en whisky som tilhører de mer raffinerte, Deerstalker 13 YO Highland Single Malt

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her