Denne testen av chablis laget av biodynamisk dyrkete druer gir et litt blandet, men likevel overbevisende inntrykk. En og annen vin hadde litt funky aromaer, ellers er det generelle bildet at vi snakker om rene og strukturerte viner, dog litt moden frukt. De beste er balanserte og uttrykker terroiret godt samtidig som vi snakker om gode matviner. Siden prisene er relativt høye, er det imidlertid langt mellom de veldig gode kjøpene. Men det gjelder jo for chablis som sådan.
Slik ble testen gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Anne Lise Gundersen, BA53, Håvard Barsten, Bølgen & Moi Tjuvholmen og Aleksander Iversen, Statholdergaarden.
Testen, som ble gjennomført 8. juni, omfatter totalt 20 chabliser laget av biodynamisk dyrkete druer, men ikke nødvendigvis sertifisert som sådan. Smakingen ble foretatt blindt etter kategori og årgang. Panelet fikk ingen øvrige opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.
Poengskalaen
Meget god kvalitet 90-100p
God kvalitet 80-89p
Middels kvalitet 70-79p
Under middels kvalitet 60-69p
Bør unngås 50-59p
Antall poeng er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet.
Rangeringen av de testete vinene finner du på undersiden.