Drikke
Kjempetest av roséviner

Kjempetest av roséviner

Aase E. Jacobsen
01 Juli 2014 - 19:30

Salget av roséviner fortsetter å vokse. Siden i fjor har det økt med hele 21 prosent. Frankrike står for over halvparten av veksten og årsaken er å finne i veksten i salget av rosévin i boks.

Frankrikes roséstil, særlig den fra Provence, skiller seg noe fra de andre med generelt lysere farge. Hvorvidt det er forklaringen på suksessen, er ikke godt å si.

Her ser du hva vi mener om boksroséene

Det er imidlertid blant flaskeutgavene det er mest interessant å lete etter høy kvalitet, også her leder Frankrike an med Italia hakk i hel.

De franske rosévinene er generelt lysere i fargen enn de italienske som på sin side igjen er mer variert i uttrykket. 

Her kan du lære mer om hvordan rosévin fremstilles

Her er testens vinnere i de fem kategoriene

 

 
 
 
 
 
 
 

Den beste roséen fra Frankrike

DOMAINE VACHERON SANCERRE ROSÉ 2013
90 poeng
Mer elegant enn denne blir en rosevin knapt. Rett og slett en nydelig rose som smaker perfekt til det meste av sjømat.
Varenr. 92111
Bestillingsutvalg
Kroner 199,90

 

Se hvordan resten av rosévinene fra Frankrike gjør det

 

 
 
 
 
 
 
 
 

De to beste roséene fra Italia

BURLOTTO ELATIS ROSATO 2012
88 poeng
En favoritt blant rosévinene. God frukt med god stofflighet og lang ettersmak. Passer til det meste.
Varenr. 91999
Bestillingsutvalg
Kroner 185,00

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

ROSA DE FONTERENZA 2013
88 poeng
En seriøs rosevin som nærmer seg rødvin i karakter. Fyldig og fast med god friskhet. Super til grillmaten.
Varenr. 52251
Bestillingsutvalg
Kroner 199,90

 

Se hvordan resten av rosévinene fra Italia gjør det

 

 
 
 
 
 

Den beste roséen fra SPANIA OG PORTUGAL

SCHATZ Z ROSADO 2012
87 poeng
Et godt bevis på at rosevin ikke nødvendigvis må nytes innen et år. Denne er blitt bedre av å ligge og byr på god fasthet og herlig frukt. Fortjener forseggjorte retter, gjerne kalv.
Varenr. 4008
Bestillingsutvalg
Kroner 229,80

 

Se hvordan resten av rosévinene fra Portugal og Spania gjør det

 

 
 
 
 
 
 

Den beste roséen fra resten av verden

ARGYROS ATLANTIS ROSÉ 2013
87 poeng
En svært elegant rosevin som med sine mineraltoner og store friskhet er som skapt for god sjømat. Men den passer også veldig godt til sommerens vegetarkjøkken.
Varenr. 14570
Bestillingsutvalg
Kroner 165,00

 

Se hvordan resten av rosévinene fra de andre landene gjør det

 

 
 

Den beste roséen i bag-in-box

CASTLET VESPA ROSÉ 2013
83 poeng
En fruktig og innbydende rosa boksvin som ikke bare fungerer perfekt på terrassen, men også til koldtbord og småretter.
Varenr. 51748
Bestillingsutvalg
Kroner 389,90 (for 3 liter)

 

Se hvordan resten av rosévinene i bag-in-box gjør det

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her