Drikke
Kjempetest av roséviner

Kjempetest av roséviner

Aase E. Jacobsen
01 Juli 2014 - 19:30

Salget av roséviner fortsetter å vokse. Siden i fjor har det økt med hele 21 prosent. Frankrike står for over halvparten av veksten og årsaken er å finne i veksten i salget av rosévin i boks.

Frankrikes roséstil, særlig den fra Provence, skiller seg noe fra de andre med generelt lysere farge. Hvorvidt det er forklaringen på suksessen, er ikke godt å si.

Her ser du hva vi mener om boksroséene

Det er imidlertid blant flaskeutgavene det er mest interessant å lete etter høy kvalitet, også her leder Frankrike an med Italia hakk i hel.

De franske rosévinene er generelt lysere i fargen enn de italienske som på sin side igjen er mer variert i uttrykket. 

Her kan du lære mer om hvordan rosévin fremstilles

Her er testens vinnere i de fem kategoriene

 

 
 
 
 
 
 
 

Den beste roséen fra Frankrike

DOMAINE VACHERON SANCERRE ROSÉ 2013
90 poeng
Mer elegant enn denne blir en rosevin knapt. Rett og slett en nydelig rose som smaker perfekt til det meste av sjømat.
Varenr. 92111
Bestillingsutvalg
Kroner 199,90

 

Se hvordan resten av rosévinene fra Frankrike gjør det

 

 
 
 
 
 
 
 
 

De to beste roséene fra Italia

BURLOTTO ELATIS ROSATO 2012
88 poeng
En favoritt blant rosévinene. God frukt med god stofflighet og lang ettersmak. Passer til det meste.
Varenr. 91999
Bestillingsutvalg
Kroner 185,00

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

ROSA DE FONTERENZA 2013
88 poeng
En seriøs rosevin som nærmer seg rødvin i karakter. Fyldig og fast med god friskhet. Super til grillmaten.
Varenr. 52251
Bestillingsutvalg
Kroner 199,90

 

Se hvordan resten av rosévinene fra Italia gjør det

 

 
 
 
 
 

Den beste roséen fra SPANIA OG PORTUGAL

SCHATZ Z ROSADO 2012
87 poeng
Et godt bevis på at rosevin ikke nødvendigvis må nytes innen et år. Denne er blitt bedre av å ligge og byr på god fasthet og herlig frukt. Fortjener forseggjorte retter, gjerne kalv.
Varenr. 4008
Bestillingsutvalg
Kroner 229,80

 

Se hvordan resten av rosévinene fra Portugal og Spania gjør det

 

 
 
 
 
 
 

Den beste roséen fra resten av verden

ARGYROS ATLANTIS ROSÉ 2013
87 poeng
En svært elegant rosevin som med sine mineraltoner og store friskhet er som skapt for god sjømat. Men den passer også veldig godt til sommerens vegetarkjøkken.
Varenr. 14570
Bestillingsutvalg
Kroner 165,00

 

Se hvordan resten av rosévinene fra de andre landene gjør det

 

 
 

Den beste roséen i bag-in-box

CASTLET VESPA ROSÉ 2013
83 poeng
En fruktig og innbydende rosa boksvin som ikke bare fungerer perfekt på terrassen, men også til koldtbord og småretter.
Varenr. 51748
Bestillingsutvalg
Kroner 389,90 (for 3 liter)

 

Se hvordan resten av rosévinene i bag-in-box gjør det

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her