Tester

Nyheter i BU og nye årganger november 2018

Julegavene er allerede bestemt - det blir ikke bedre enn dette

Julegavene er allerede bestemt - det blir ikke bedre enn dette

Nyhetene i november kan beskrives som en våt drøm for enhver vinelsker. Det eneste som trengs er et romslig budsjett og en god vinkjeller, så ikke noe for alle. Men det er likevel mulig å finne mange gode kjøp blant disse 1120 testede produktene for den s
Aase E. Jacobsen
05 November 2018 - 02:05

Med så mange flytende legender som er kommet i ny årgang er det ikke til å unngå at det blir tett i toppen. Den våte vindrømmen omfatter nemlig viner som Biondi Santi Brunello di Montalcino Riserva 1997, Cote Rotiene La Turque og La Landonne til Guigal, Janasse Chateauneuf Du Pape Vieilles Vignes 2016, Penfolds Grange 2015, Cristal 2002, Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 2004, Müller-Catoir Herzog Rieslaner Beerenauslese Erste Lage 2017, Fontodi Vin Santo del Chianti Classico 2008 og Graham's Quinta dos Malvedos Vintage 2005.

Samt "nyere"klassikere som Dr. Loosen Erdener Pralat Riesling GG 2015Wittmann Morstein Riesling Grosses Gewächs 2016, Kistler Vine Hill Chardonnay 2016Omnia Chateauneuf-du-Pape 2015Flor de Pingus 2014, Ridge Montebello 2015 og A.D. Coutelas 1809 Extra Brut Reserve 2005. 

Interessen for vellagret vin øker, og norske importører har åpenbart saumfart markedet for slike viner. Utvalget er derfor nå sensasjonelt godt. Fra J. Telmont Champagne Heritage 1969 via en rekke bordeauxer til portugisiske Viuva Gomes Colares Tinto 1965. Disse vinene trenger du ikke en kjeller for å ha glede av. Ikke er de dyre heller alt tatt i betraktning, og går du sammen med noen venner om investeringen, blir det småbeløp på hver enkelt. 

Du finner bestillingsnyhetene og årgangsendringer listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her