Tester

Nyheter i bestillingsutvalget og nye årganger mai 2018

Denne gangen er det virkelig rekordmye nytt, velprøvd og ikke minst godt

Denne gangen er det virkelig rekordmye nytt, velprøvd og ikke minst godt

Det er i hvert fall ingen grunn til å bevege seg bort fra pc-en for å få tak i godt drikke, for utvalget av lekkerbiskener i alle prisklasser er fenomenalt. Og alt kan bestilles.
Aase E. Jacobsen
05 Mai 2018 - 00:29

Apéritifs polliste har fått 1249 nye smaksnotater i tillegg til nyhetene i basis. Det gir en solid rekord, og selvsagt en pause for oss som følger tilbudet av vin og annen drikke på polet tett. Blå tenner og hypersensitive tannhalser til tross, det har vært verdt hver time bøyd over tastatur og spyttebakk.

For blant de mange nyhetene og nye årgangene, åpenbarer det seg en lang rekke skjønnheter, deriblant mange det garantert ble en hard kamp allerede da polet åpnet for bestilling i dag tidlig, og atter andre som det er nok til (nesten) alle av.

På champagnesiden er nykommeren Horiots Solera 7 Cepages Brut Nature en slik sjeldenhet (ikke glem denne produsentens imponerende stille rosevin). De overgås riktignok av A.D. Coutelas-porteføljen som gjennom sin 1809-cuvee sågar har fått en plass i basis. Da vet du hva du skal kjøpe inn til 17. mai-middagen, eller kanskje bare legge i kjelleren med en gang, for så kraftig og konsentrert er denne champagne (og de andre fra samme produsent). Coutelas holder posisjonen som polets beste champagnekjøp.

Kjelleren er også stedet for klassikerne Bollinger RD 2004 og Salon 1997 - med mindre du er en ekte hedonist - den smaker da også fortreffelig allerede. Det gjør såklart også Cristal i både vanlig og rosa utgave, den siste er imidlertid langt over budsjett for de fleste, og ikke minst de andre fra Louis Roederer. En annen favoritt i et langt mer behagelig prisleie er Suenens knusktørre viner fra Cotes des Blancs og de ultralekre boblene fra Vouette et Sorbee.

På den hvite siden er riesling i overtallighet i toppen. Markus Molitor i Mosel har en lang rekke viner i alle søthetsgrader fra sin toppvinmark Zeltinger Sonnenuhr. Dette er viner som holder i mange tiår. Og fortsatt er gunstig priset. Det er også Carl Loewens kraftpakker fra samme dal. Fra vinmarken Jungfer i Hallgarten, Rheingau er Prinz et nytt interessant bekjentskap. Og fra Schäfer-Fröhlich i Nahe kommer svært overbevisende viner i 2016-årgangen som gg-ene Felsenberg og Felseneck. Og Schätzel i Rheinhessen har levert en dyrisk god Pettenthal GG i 2015. Selvsagt gjør også Burgund seg bemerket med en rekke toppskårere. 

At Spania hevder seg i hvitvinsteten er ikke noe nytt, men alltid gledelig når stadig nye områder og produsenter melder seg på. Som Carralcoba Parcelarios Albarino 2016  fra Rias Baixas. Terroir al Limit i Priorat lager Pedra de Guix som er blant Spanias aller beste hvitviner.

Denne produsenten ligger ikke etter når det kommer til rødvin. I det hele er det mye spennende rødt fra Spania denne gangen. Og selv om bobler, hvitviner og ikke minst roseviner dominerer bildet i mai, er det et godt tilfang av nye rødviner også fra andre områder. Claude Dugat og Faiveley, begge fra Burgund har lansert flere godbiter. Burgund-pinot møter for øvrig stadig mer konkurranse fra oversjøiske produsenter, deriblant nykommeren Rhys fra Anderson/SantaCruz, California.

Du finner bestillingsnyhetene og årgangsendringer listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her