Test av hvite burgundere - Meursault og Saint Aubin

Redaksjonen
17 Juni 2009 - 14:57

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Meursault og Saint Aubin

÷ (92p)
Bouzereau Meursault-Charmes 1er cru les Charmes Dessus 2006
Michels Bouzereau et Fils
Frankrike - Burgund
57608 Cuveco - kr 459,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gulgrønn. Svært rik og flott duft med nydelig frukt som sitrus, plommer, epler, brødbakst, eik, honning og røyk.
Smak: Veldig fyldig og elegant anslag, nydelig frukt, flott syre, veldig elegant og kompleks, sitter utrolig lenge. (2006)
Bruksområde: Forseggjorte retter med hummer eller lyst kjøtt.
Vurdering: En nydelig vin som vil utvikle seg videre i minst 10 år. Meget godt kjøp. 92 p (2006)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (91p)
Ch. de Puligny-Montrachet Meursault 1er cru les Perrières 2006
Ch. de Puligny-Montrachet
Frankrike - Burgund
57842 Vectura - kr 517,10 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Gulgrønn. Svært rik duft med modne frukter, honning, mango, mineraler og fat.
Smak: Fyldig anslag, flott frukt, veldig gode mineraltoner, flott konsentrasjon, god druefedme, sitter godt og lenge. (2006)
Bruksområde: Rike retter med sjømat eller lyst kjøtt.
Vurdering: En nydelig vin for de neste 8 årene. Godt kjøp. 91 p (2006)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷ (90p)
Bouzereau Meursault les Grands Charrons 2006
Domaine Michel Bouzereau
Frankrike - Burgund
57607 Cuveco - kr 310,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gullgul med grønt. Veldig delikat og elegant duft med fine sitrus, lime, eik og mineraltoner, også noe tropisk frukt og nøtter.
Smak: Stort fyldig anslag, veldig rik og kraftig mineralsk stil med flott syre, sitter veldig godt og lenge. (2006)
Bruksområde: Forseggjorte retter med sjømat, gjerne hummer.
Vurdering: En strålende meursault som vil utvikle seg videre i 8-10 år. Meget godt kjøp. 90 p (2006)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (90p)
Bouchard Meursault 2001/2003
Bouchard Père & Fils
Frankrike - Burgund - Meursault
31893 Cuveco - kr 343,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Gulgrønn. Veldig elegant duft med deilige frukttoner, sitrus, masse mineraler.
Smak: Friskt anslag, veldig fast og god med fine nyanser, stort mineralpreg, sitter godt og lenge. (2006)
Bruksområde: Allround sjømat.
Vurdering: En slank og elegant vin for de neste seks-sju årene. Meget godt kjøp. 90 p (2006)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 9 md. Fatlagring.
Bestill her:

÷ (90p)
Vincent Girardin Meursault Narvaux 2004
Vincent Girardin
Frankrike - Burgund - Meursault
46258 VSD - kr 369,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys gulgrønn. Elegant duft med deilig sitrustoner, honning, mineraler og eik.
Smak: Stort fruktig anslag, veldig deilig munnfølelse, veldig god syre, flott ettersmak med fine lime- og mineraltoner, sitter lenge. (2006)
Bruksområde: Allround sjømat.
Vurdering: En nydelig vin som vil utvikle seg videre i minst seks-sju år. Meget godt kjøp. 90 p (2006)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Lequin-Colin Saint-Aubin 2007
Dom. René Lequin-Colin
Frankrike - Burgund
51371 Vectura - kr 219,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vectura
Farge og duft: Gull med grønt. Rik fruktig duft, lett tropisk med krydder og mineraler samt fat.
Smak: Friskt anslag, veldig god syre, god fasthet utover, flott mineralpreg i finishen, sitter veldig lenge. (2007)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En utpreget mineralsk vin som vil utvikle seg videre i minst seks år. Meget godt kjøp. 89 p (2007)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Lamy St. Aubin 1. Cru En Remilly 2005
Hubert Lamy
Frankrike - Saint-Aubin
10302 VSD - kr 345,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys gul med grønt. Veldig tiltalende rik og frisk duft med epler, sitrus, mineraler og eik.
Smak: Veldig friskt og elegant anslag, flott syre, elegant med fine mineraltoner mot slutten som er frisk og lang. (2007)
Bruksområde: Gode sjømatretter.
Vurdering: En veldig frisk utgave som vil utvikle seg videre i minst fem år. Meget godt kjøp. 89 p (2007)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring, 9 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (89p)
Jobard Meursault En Luraule 2006
Rémi Jobard
Frankrike - Burgund
VSD - ca. kr 459,00 (75cl)
KunHoreca
WineTailor
Farge og duft: Gul med grønt. Rik søtlig fruktduft med fine mineraltoner og litt eik.
Smak: Bløtt fruktig og veldig innbydende anslag, god syre, fine mineraltoner, sitter lenge med fin saftighet og et utrolig deilig sitruspreg i finishen. (2006)
Bruksområde: Sjømat.
Vurdering: En veldig deilig og drikkeklar meursault som holder minst i fire-fem år til. 89 p (2006)
Laget av: 100% Chardonnay

+ (87p)
Chavy Saint-Aubin 1.cru Les Murgers des Dents de Chien 2006
Philippe Chavy
Frankrike - Burgund
57605 Cuveco - kr 299,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gullgul med grønt. Rik moden frukt med noe nøtter, tropisk preg, blomster, tuttifrutti.
Smak: En del fedme i anslaget, bra syre, en del mineraler i midten, lett bitterhet i finishen. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En drikkeklar burgunder. Verd prisen. 87 p (2006)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Saint-Aubin 1er cru en Remilly 2006
Ch. de Puligny-Montrachet
Frankrike - Burgund
57849 Vectura - kr 322,20 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Lys gul. Litt søt fruktduft med noe smør og nøtter, krydder, fat og mineraler.
Smak: Relativt kraftig anslag, god syre, en del søt frukt og fat i avslutningen. (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En drikkeklar vin som er best innen tre år. Verd prisen. 87 p (2007)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her