Test av Bordeaux - Médoc og Haut-Médoc

Redaksjonen
19 November 2010 - 15:29

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Médoc og Haut-Médoc

+ (87p)
Ch. la Tour Carnet 1999
Bernard Magrez
Frankrike - Bordeaux - Haut-Medoc
13207 Cuveco - kr 359,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp rødbrun. Elegant duft med mørk moden frukt, søtlige kryddertoner, trevirke.
Smak: Mykt delikat anslag, myk i frukten, fine syrer, gode tanniner, sitter godt og lenge med modne toner i finishen. (1999)
Bruksområde: Lam, lettere vilt.
Vurdering: En smålekker bordeaux for de neste fire årene. Godt kjøp. 87 p (1999)
Laget av: 53% Cabernet Sauvignon, 33% Merlot, 10% Cabernet Franc, 4% Petit Verdot
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret temperaturkontrollert ved 28-30 °C, maserasjonstid: 3 uker, malolaktisk gjæring i eikefat (nye og brukte fat)
Bestill her:

(86p)
Ch. Verdignan 2002
Ch. Verdignan
Frankrike - Bordeaux - Haut-Medoc
43680 Vectura - kr 229,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp rød. Elegant duft av modne røde og mørke bær, lær, blomster.
Smak: Følger duften, stor mykhet, bra syre, fine slanke tanniner, sitter godt og lenge. (2002)
Bruksområde: Lam.
Vurdering: En elegant og drikkeklar bordeaux som likevel holder fint tre år til. Godt kjøp. 86 p (2002)
Laget av: 50% cabernet sauvignon, 45% merlot, 5% cabernet franc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Ch. Verdignan 2000
Ch. Verdignan
Frankrike - Bordeaux - Haut-Medoc
34482 Vectura - kr 229,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød. Elegant duft med fine aromaer, modne røde bær, cedertre, lær og tobakk.
Smak: Mykt anslag, veldig myk og småelegant med ok syre, fine tanniner, sitter godt. (2000)
Bruksområde: Lyst kjøtt, lam med sjysaus.
Vurdering: En veldig innsmigrende og elegant bordeaux for de neste to-tre årene. 85 p (2000)
Laget av: 50% cabernet sauvignon, 45% merlot, 5% cabernet franc.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(84p)
Ch. Belle-Vue 2006
Vincent Mulliez - SC de la Gironville
Frankrike - Bordeaux - Haut-Medoc
Vectura - kr 218,00 (75cl)
Kun Horeca
Orcan Beverage
Farge og duft: Tett dyp rød. God ganske rik duft med noe stall, mørke og røde bær, jordsmonn.
Smak: Saftig anslag, fine tanniner, saftig med lett grønnpreg, men ellers sitter den godt og ganske lenge. (2006)
Bruksområde: Rødt kjøtt med saus.
Vurdering: En god bordeaux for de neste fire årene. Vel verd prisen. 84 p (2006)

(84p)
Ch. Cambon la Pelouse 2006
Ch. Cambon la Pelouse
Frankrike - Bordeaux - Haut-Medoc
59140 Cuveco - kr 219,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød. Klassisk jordsmonnspreget duft med en del røde bær, solbær, eik, blyantspiss.
Smak: Bra saftighet i anslaget, middels konsentrasjon, bra syre og tanniner utover, sitter en stund. (2006)
Bruksområde: Rødt kjøtt med saus.
Vurdering: En god bordeaux for de neste fem årene. Vel verd prisen. 84 p (2006)
Laget av: 60% merlot, 35% cabernet sauvignon, 5% cabernet franc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Ch. Coufran 2000
Ch. Coufran
Frankrike - Bordeaux - Haut-Medoc
34637 Vectura - kr 219,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Farge og duft: Dyp rød. Ganske ungdommelig duft av modne mørke bær og trevirke, blyant.
Smak: Bra fylde i starten, moden i frukten, men likevel fast i munnen med gode tanniner utover, litt grønnpreg i slutten. (2000)
Bruksområde: Marmorert oksekjøtt med saus.
Vurdering: En typisk Médoc-vin som vil utvikle seg videre i minst fem år til. Vel verd prisen. 84 p (2000)
Laget av: 85% merlot, 15% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ca. 18 md fatlagring
Bestill her:

(84p)
Ch. Potensac 2003
Delon
Frankrike - Bordeaux - Haut-Medoc
46740 VSD - kr 299,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Dyp rød. Fin ung mineralsk duft med modne bærtoner, tobakk og cedertre.
Smak: Elegant i starten, myk og god med ok syre og en del tanniner fra midten og utover, tørker noe med innslag av lakris i finishen. (2003)
Bruksområde: Lam med saus.
Vurdering: En vin som er preget av årgangen. Best innen tre år. 84 p (2003)
Laget av: 60% cabernet sauvignon, 15% cabernet franc, 25% merlot
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Ch. Chasse-Spleen 2004
Ch. Chasse-Spleen
Frankrike - Bordeaux - Haut-Medoc
59139 Cuveco -kr 355,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp rød. Noe lukket duft, men lovende med klassiske toner som cedertre. Blyant, eik og paprika.
Smak: Fyldig anslag, god syre, en del tanniner, litt grønnpreg, tørker noe utover, sitter en god stund. (2004)
Bruksområde: Rødt kjøtt med mye saus.
Vurdering: En litt tørr bordeaux som muligens blir bedre med lagring, men det er ikke sikkert. Tåler fint tre år. Verd prisen. 84 p (2004)
Laget av: 46% merlot, 50% cabernet sauvignon, 4% petit verdot
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Ch. Lafitte-Tramier 2000
Adrien Tramier
Frankrike - Bordeaux - Haut-Medoc
33370 Vectura - kr 183,60 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Palmer & Co
Farge og duft: Rød med moden kant. Moden duft med noe syltet bærpreg samt trekrydder.
Smak: Følger ikke helt opp duften, litt lett, moden med bløt syre, noe tanniner utover, sitter en stund. (2000)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En drikkeklar vin. Vel verd prisen. 83 p (2000)
Laget av: 60% merlot, 35% cabernet sauvignon, 5% cabernet franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Ch. Verdignan 2001
Ch. Verdignan
Frankrike - Bordeaux - Haut-Medoc
43679 Vectura - kr 229,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Middels dyp rød. Fin moden duft med en del mokka og jordsmonnstoner, snev av blyant.
Smak: Mykt anslag, myk hele veien, ganske moden, lett til middels fylde, men vinner på moden mykhet, tørker litt mot slutten. (2001)
Bruksområde: Lam.
Vurdering: En ganske elegant og utviklet vin som er best nå. Verd prisen. 83 p (2001)
Laget av: 50% cabernet sauvignon, 45% merlot, 5% cabernet franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
Ch. Gironville 2007
Vincent Mulliez - SC de la Gironville
Frankrike - Bordeaux - Haut-Medoc
Vectura - kr 174,00 (75cl)
Kun Horeca
Orcan Beverage
Farge og duft: Dyp mørk rød. Elegant duft med rene solbærtoner, kjøtt, røyk.
Smak: Mykt anslag, saftig med noe grønne toner i midten, fine tanniner, bra saftighet, sitter en stund. (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt eller lam med saus.
Vurdering: En ok for vin for de neste to-tre årene. Verd prisen. 82 p (2007)
÷ (82p)
Ch. Belle-Vue 2007
Vincent Mulliez - SC de la Gironville
Frankrike - Bordeaux - Haut-Medoc
Vectura - kr 218,00 (75cl)
Kun Horeca
Orcan Beverage
Farge og duft: Tett dyp rød. God men litt dempet duft av solbær, kirsebær, jordsmonn.
Smak: Bløtt anslag, god syre, fine tanniner, mangler litt frukt i midten, sitter en stund med en del grønne toner i finishen. (2007)
Bruksområde: Enklere kjøttretter.
Vurdering: En litt grønn vinstil som kunne hatt litt bedre konsentrasjon. Best innen tre år. Knapt verd prisen. 82 p (2007)

+ (79p)
Ch. Gironville 2006
Vincent Mulliez - SC de la Gironville
Frankrike - Bordeaux - Haut-Medoc
Vectura - ca. kr 174,00 (75cl)
Kun Horeca
Orcan Beverage
Farge og duft: Dyp rød. God duft med innslag av blekk, solbær, mørke bær, eik.
Smak: Relativt fyldig anslag, følger duften, men tørker en del allerede fra starten, mye tretanniner, mangler noe konsentrasjon i frukten, litt grønn finish. (2006)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En ikke spesielt sjarmerende vin som muligens vil bli mykere med tiden. Knapt verd prisen. 79 p (2006)

+ (78p)
Ch. Coufran 2001
Ch. Coufran
Frankrike - Bordeaux - Haut-Medoc
43681 Vectura - kr 229,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød. Moden søtlig duft med mørke bær, jord og trevirke.
Smak: Bløtt anslag, tanninene er der veldig tidlig og gir en veldig tørr og litt grønn munnfølelse, bitter finish. (2001)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: Ikke helt vellykket, mangler en del frukt. Knapt verd prisen. 78 p (2001)
Laget av: 85% merlot, 15% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her