Test av Bordeaux - Margaux, Saint-Julien, Pauillac og St. Estephe

Redaksjonen
19 November 2010 - 15:28

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Margaux

÷ (90p)
Ch. Giscours 2005
Max Bordeaux
Frankrike - Bordeaux - Margaux
50498 Bordeaux Vinhandel - kr 830,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Bordeaux Vinhandel
Farge og duft: Mørk tett dy rød. Elegant og svært konsentrert duft med en del fattoner, stall, blod, blomster, krydder.
Smak: Svært saftig og lekker i starten, veldig god syre, elegant med gode slanke tanniner, sitter veldig lenge med flott friskhet. (2005)
Bruksområde: Rike kjøttretter.
Vurdering: En svært lovende vin for de neste 15 årene. Vel verd prisen. 90 p (2005)
Laget av: 60 % cabernet sauvigno, 32 % merlot, 5 % cabernet franc, 3 % petit verdon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Ch. Desmirail 2005
Ch. Desmirail
Frankrike - Bordeaux - Margaux
50691 VSD - kr 355,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Dyp tett mørk rød. Svært elegant krydret duft med en del solbær, cedertre, blomster samt eik.
Smak: Fyldig anslag, veldig god konsentrasjon, flott karakter, fine syrer og god fasthet utover, en del eik i finishen. (2005)
Bruksområde: Etter lagring: Forseggjorte kjøttretter.
Vurdering: En elegant (eiken til tross) og konsentrert vin for de neste 10 årene. Meget godt kjøp. 89 p (2005)
Laget av: 60 % cabernet sauvignon, 39 % merlot, 1 % cabernet franc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Ch. Kirwan 2000
Schröder & Schÿler
Frankrike - Bordeaux - Margaux
59772 Vectura - kr 649,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Flott klassisk duft med modne bær, cedertre, trevirke.
Smak: Modent anslag, god mykhet og sødme, saftig og god med fine tanniner som vokser utover, deilig friskhet i finishen. (2000)
Bruksområde: Lam.
Vurdering: En deilig vin i dag men med nok konsentrasjon til å holde minst de neste seks årene. Verd prisen. 88 p (2000)
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Saint-Julien

+ (88p)
Ch. Moulin de la Rose 2005
Delon
Frankrike - Bordeaux - Saint-Julien
51157 VSD - kr 349,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Tett dyp rød. Ung litt lukket duft, men lovende rikdom fra søt mørk frukt samt tobakk og cedertre. Veldig klassisk.
Smak: Stort fyldig anslag, deilig mykhet, svært harmonisk med fine tanniner og god frukt, sitter godt og lenge. (2005)
Bruksområde: Gode kjøttretter.
Vurdering: En stor god munnfull for de neste fem årene. Meget godt kjøp. 88 p (2005)
Laget av: Cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, petit verdot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Ch. Leoville Barton 2005
Max Bordeaux
Frankrike - Bordeaux - Saint-Julien
50501 Bordeaux Vinhandel - kr 1 840,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Bordeaux Vinhandel
Farge og duft: Dyp tett rød. Svært ung og lukket duft, kjølig og mørk, solbær og cedertre, ganske tydelig fat i øyeblikket.
Smak: Svært fyldig og konsentrert fra starten, veldig kompakt, mye eik også i munnen, flotte faste tanniner, veldig god syre, sitter lenge med mye fat og lakris i finishen. (2005)
Bruksområde: Etter lagring: Rike kjøttretter.
Vurdering: En i øyeblikket svært ung fatpreget og ikke minst kompakt vin som må legges til side i mange år. Vil trolig holde i minst 20 år. Verd prisen? 87 p (2005)
Laget av: 76 % cabernet sauvignon, 22 % merlot, 2 % cabernet franc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Ch. la Bridane Saint-Julien Bourgeois 2007
Vignobles Bruno Saintout
Frankrike - Bordeaux - Saint-Julien
80318 Interlogistikk - kr 249,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Bakken Vin & Gourmet
Farge og duft: Mørk ung rødblå. Intens ung duft av mørke bær, jord og mineraler, cedertre og fat.
Smak: Bløtt anslag, noe grønne toner kommer på fra midten, ok konsentrasjon, god friskhet, fine tanniner, men noe grønt i finishen skjemmer noe. (2007)
Bruksområde: Kjøtt med saus.
Vurdering: Tåler fint tre-fire år. Vel verd prisen. 84 p (2007)
Laget av: 50% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot, 8% Cabernet Franc, 6% Petit Verdot
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 9-16 md. fatlagring (2/3 nye fat), 5 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Pauillac

÷ (91p)
Ch. Pichon-Longueville 2002
Ch. Pichon-Longueville
Frankrike - Bordeaux - Pauillac
51158 VSD - kr 789,00(75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Mørk dyp rød med smal kant. Nydelig moden duft, masse solbær, lær, blyant, fat, krydder og vanilje.
Smak: Deilig mykt anslag, flott mykhet, fine syre, gode tanniner utover, sitter svært godt, lenge og elegant. (2002)
Bruksområde: Forseggjorte retter med rødt kjøtt.
Vurdering: En virkelig lekker bordeaux for de neste åtte årene. Godt kjøp. 91 p (2002)
Laget av: Cabernet sauvignon, merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Ch. Batailley 2002
Héritiers Castéja
Frankrike - Bordeaux - Pauillac
3761 Vectura - kr 399,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød med smal lys kant. Ung flott duft med søte toner, lær, blyant og jordsmonn, mye cedertre og eik.
Smak: Flott fylde i anslaget, veldig god konsentrasjon, myk men ok syre, fine tanniner utover, sitter lenge med litt grønne toner i finishen. (2002)
Bruksområde: Lam eller okse med fyldig saus.
Vurdering: En klassisk bordeaux som vil utvikle seg videre i minst sju år. Godt kjøp. 88 p (2002)
Laget av: 2/3 cabernet sauvignon, 1/3 merlot.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Lagret på eikefat fra limousin. (hvor lenge er ikke oppgitt)
Bestill her:

+ (87p)
Ch. Pédesclaux 2004
S.C.E.A. Ch. Pédesclaux
Frankrike - Bordeaux - Pauillac
Vectura - ca. kr 286,00 (75cl)
Kun Horeca
Orcan Beverage
Farge og duft: Dyp tett rød med lysere kant. Jordsmonnspreget duft, ung og lukket i bærpreget, med en del trearomaer, lær og tobakk.
Smak: Fyldig anslag, bra konsentrasjon, faste tanniner, en del eik men også mye solbær i finishen. (2004)
Bruksområde: Rødt kjøtt med saus.
Vurdering: En god og lovende vin, ikke blant de mest elegante, men med tydelig terroirpreg. Tåler fint 8-10 år. Godt kjøp. 87 p (2004)

+ (87p)
Ch. Pibran 2001
Ch. Pibran
Frankrike - Bordeaux - Pauillac
VSD - ca. kr 339,00 (75cl)
Kun Horeca
Vinarius
Farge og duft: Mørk rødbrun. Flott duft, ganske ungdommelig, med mørk bærfrukt, mye blyant og cedertre, tobakk, velhengt kjøtt.
Smak: Følger duften, fyldig med en del sødme fra fat og frukt, bra syre, gode tanniner, sitter godt. (2001)
Bruksområde: Vilt.
Vurdering: En flott vin for de neste tre årene. Godt kjøp. 87 p (2001)

(85p)
Ch. Lynch Moussas 2001
Héritiers Castéja
Frankrike - Bordeaux - Pauillac
58160 Vectura - kr 339,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Middels dyp rød. Fin moden duft med røde bær, grønne toner, blyant, stall.
Smak: følger duften, ganske elegant på grunn av fin syrlighet, middels fylde, fine ganske myke tanniner mot slutten som også har litt grønne toner. (2001)
Bruksområde: Lyst kjøtt som svinesteik med god saus.
Vurdering: En moden og drikkeklar vin. Verd prisen. 85 p (2001)
Laget av: 70& cabernet sauvignon, 30% merlot
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

St. Estephe

+ (89p)
Ch. de Pez 2005
Dulong
Frankrike - Bordeaux - St. Estéphe
56963 VSD - kr 379,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød. Flott klassisk ungdommelig duft med solbær trekrydder, lær, stall.
Smak: Fyldig anslag, flott syre, sødmefylt og innsmigrende med god konsentrasjon, en del fat utover, men det er ikke plagsomt. (2005)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En virkelig flott vin for de neste åtte årene. Meget godt kjøp. 89 p (2005)
Laget av: 45% cabernet sauvignon, 44% merlot, 8% cabernet franc, 3% petit verdot
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Ch. Le Crock 2003
Château Le Crock
Frankrike - Bordeaux - St. Estéphe
56711 Cuveco - kr 345,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk tett rød. Mørk sødmefylt bærfrukt, plommer og modne solbær, litt volatil, veldig innbydende.
Smak: Mykt anslag, ganske stofflig, bløt syre, god fylde, en del tanniner som tørker litt. (2003)
Bruksområde: Rødt kjøtt med saus.
Vurdering: En vin med mye stoff som likevel er best innen tre år. Godt kjøp. 87 p (2003)
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Ch. Lilian Ladouys 2006
Ch. Lilian Ladouys
Frankrike - Bordeaux - St. Estéphe
Vectura - ca. kr 198,00 (75cl)
Kun Horeca
Orcan Beverage
Farge og duft: Mørk rød. Innbydende ung duft med søtlige varme bærtoner, cedertre, tobakk.
Smak: Fast i anslaget, bra syre, en del tanniner, noe grønnpreg gir litt bitterhet i finishen. (2006)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En veldig frisk og ung vin som holder fint i fem år. Godt kjøp. 85 p (2006)
Alkoholinnhold: 12,5% vol.

(84p)
Ch. l'Argilus du Roi 2006
José Bueno
Frankrike - Bordeaux - St. Estéphe
10668 VSD - kr 199,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Mørk rød. Fin ung søtlig bærduft, noe volatil med søte trearomaer, lær, balsamico, vanilje.
Smak: Saftig anslag, fin syre, faste tanniner, mye eik i finishen. (2006)
Bruksområde: Grillet kjøtt.
Vurdering: En litt eikepreget vin som likevel mange vil like. Best innen fire år. Verd prisen. 84 p (2006)
Laget av: 50% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot, 5% Petit Verdot
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12-14 md. fatlagring (35% nye fat), ca. 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her