Fingermat er perfekt når du venter gode venner over til den store festen. Prøv noen av disse rettene eller se noen av våre mange tapasoppskrifter.
• Lekre tapasoppskrifter finner du her
Poteter i slåbrok - med deilig parmaskinke
Fremgangsmåte
- Kok potetene møre, la de dampe av seg og pakk dem inn i skiver av parmaskinke.
- Legg potetene over i et ildfast fat med skjøten av parmaskinken ned, hell over olivenolje før de stekes i stekeovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Snu potetene et par ganger underveis. Smak til med salt og pepper.
- Legg opp potetene på et serveringsfat sammen med halve cherrytomater, høvlet parmesan og friske basilikumblader til pynt. Drypp gjerne over litt av oljen fra stekeformen.
Tips: Bruk gjerne faste ferskpoteter til denne retten, og beregn 1 skive skinke pr potet. Serveres f.eks. som en smårett, som tilbehør til grillmaten eller som tapas.
Server godt brød ved siden av.
Flere gode retter med ferskpotet finner du her
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
82 POENG
Kjøttboller til tapas
Fremgangsmåte
- Bland egg, salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Skjær chorizo i små biter.
- Bland pølse, fetaost og urter forsiktig inn i kjøttdeigen. Form deigen til små boller i hånden ved hjelp av en skje og vann.
- Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune.
- La de ettersteke på svak varme i ca. 10 minutter til de blir gjennomstekt.
Server med en sterk tomatsaus , paprikasalat og gode poteter . Hvorfor ikke invitere dine venner og servere en rekke andre tapasretter også ?
Her finner du alt du trenger for å lage skikkelig gode tapas
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Spansk potetomelett med chorizo og brokkoli
Fremgangsmåte
- Fres potetbiter, brokkoli og løk i smør over middels lav varme til det er nesten mykt, men ikke har tatt farge.
- Tilsett chorizo mot slutten av stekingen. Smak til med salt og kvernet pepper.
- Visp sammen egg, vann, salt og pepper.
- Hell i eggeblandingen og stek omeletten ved å skyve den stivnede massen inn mot midten, slik at det som fortsatt er flytende kommer i direkte kontakt med pannen.
- Skru ned til lav temperatur, legg over lokk og la tortillaen stå noen minutter til den er ferdig.
- Server varm med en god salat og godt brød ved siden av.
Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
81 POENG
Slik lager du gazpacho
Fremgangsmåte
- Del opp alle grønnsakene i biter og bland inn finhakket chili.
- Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får farge.
- Ha grønnsakene, tomatene og tomatpureen i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke.
- Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprocessor mens du tilsetter iskaldt vann.
- Smak til med salt, pepper og eddik.
Server suppen kald i kalde skåler eller i glass. Topp med finhakket gul paprika, basilikum og litt olivenolje.
Server gjerne med ristet brød drysset med olivenolje og en god skive spekeskinke.
Her er det flere oppskrifter på gazpacho
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG