Tapas med spekeskinke
Fremgangsmåte
Anrett forskjellig spekemat på et fat. Beregn ca. 100 g spekemat per porsjon.
Annet enkelt tilbehør til tapas er skåler med forskjellige oliven, marinert hvitløk, nøtter og ost.
Småretter som passer godt sammen med tapas er: Spansk omelett, stekt pølse, fylte sjampinjonger, agurk med mynte og chili og poteter i tomatsaus. Disse finner du oppskrifter på her .
By på helnorsk tapas som løfter ethvert koldtbord
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
78 POENG
Spansk omelett til tapas
Fremgangsmåte
Skrell poteter og løk. Potetene skjæres i skiver og løken finhakkes.
Ha oljen i stekepanna og surr potetene og løken til de blir myke.
Visp sammen egg, salt og pepper og hell over. Stekes på svak varme til omeletten stivner, ca. 10-12 minutter.
Her finner du mange forslag til tapas
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Stekt Morrpølse til tapas
Fremgangsmåte
Skjær pølsa i skiver.
Rist pølseskivene i panne på middels varme til de begynner å bli brune i kantene.
Her finner du mange forslag til tapas
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Fylte sjampinjonger til tapas
Fremgangsmåte
Rens sjampinjongene. Vri av stilkene og hakk dem fint.
Skrell og finhakk løken. Surr den sammen med sjampinjongstilkene i olje på middels varme til de blir myke.
Tilsett finhakket spekepølse og hvitløk og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.
Fyll sjampinjongene med pølseblandingen og dryss over persille. Pensle en ildfast form med olje og legg sjampinjonghattene i. Stekes ved 200° C i 10 - 12 minutter.
Her finner du mange forslag til tapas
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Agurk med mynte og chili til tapas
Fremgangsmåte
Riv agurkene grovt og la væsken renne av.
Flå tomatene, fjern frøene og skjær opp tomatkjøttet i små terninger. Press hvitløk, finhakk chili og mynte.
Bland alle ingrediensene i en bolle, smak til med salt. La den stå kaldt noen timer før servering.
Her finner du mange forslag til tapas
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Poteter i tomatsaus til tapas
Fremgangsmåte
Skjær potetene i store biter og brun dem raskt i en panne med olje.
Bland resten av ingrediensene i en bolle og hell blandingen over potetene. La det småkoke i ca. 5 minutter.
Serveres nylaget og varm.
Her finner du mange forslag til tapas
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig