Faktisk klarer denne retten seg helt uten ekstra proteiner fra havet, men den er samtidig en fin mulighet til å bruke rester av reker. Har du ikke det, er tigerreker, ferdig kokte eller ukokte fra fryseren, et alternativ. I det siste tilfellet trengs ett minutt ekstra med varmebehandling.
Dagens rett
Foto: (luchezar)
Utrolig hvor populær en slik enkel pastarett kan bli
Tomatsaus med ansjos - marinara - er en klassisk italiensk saus som brukes både til pasta og pizza.
25 Januar 2024 - 00:00
Tagliatelle med reker og tomatsaus marinara
Fremgangsmåte
- Kok pastaen al dente i vann med litt salt og olivenolje.
- Hell av vannet, men ta vare på litt v kokevannet.
- Surr løk og hvitløk i olivenolje.
- Tilsett ansjosbitene og deretter tomatene.
- Bland godt og kok i 5-10 minutter.
- Rør inn spinaten slik at den faller sammen.
- Tilsett reker og basilikum sammen med litt av kokevannet fra pastaen (for å justere tykkelsen).
- Kok opp og bland sausen med pastaen.
- Kvern over pepper og server med revet parmesanost på siden.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå