En god pai både smaker fantastisk og ser fristende ut. I tillegg er det det er en flott anledning til å bruke opp rester du måtte ha igjen fra tidligere middager.
Se alle de gode paioppskriftene her
Du kan pakke den med i matpakken eller ta den med på pikniken. Bare husk at paien må avkjøles før du pakker den i piknikkurven.
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Ost- og løkpai
Fremgangsmåte
- Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
- Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i 12 - 15 minutter til den er litt gyllen.
- Surr strimlet løk så vidt i en panne (til den blir blank) og ha den i det ferdige paiskallet.
- Bland egg, melk, timian, salt og pepper og hell blandingen over løken. Dryss over revet ost.
- Stek paien videre ved 180 grader i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.
Server paien varm med en frisk salat ved siden av.
Vi har enda flere supre oppskrifter på pai
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG