Svinefilet med chili

Fyr opp grillen og lag en herlig svinefilet med en hot vri til middag i dag. Se video hvordan du lager grillsausen her.
Redaksjonen
22 Juli 2009 - 02:00

Svinefilet er mager mat, og grilling er en flott måte å lage sunne måltider som får tennene til å løpe i vann.
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Svinefilet med chili

Svinefilet med chili

Fremgangsmåte

Krydre kjøttet med salt og pepper.
 
Legg baconskivene etter hverandre på en fjøl og legg svinefileten oppå.
 
Knus hviløksfeddene grovt med kniven og legg disse og syltet chili på fileten.

Pakk inn fileten i baconet, og legg fileten med baconskjøten ned på grillen. Grill på middels varme ca. 15 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fileten. Snu kjøttet av og til.

Pensle over med litt hjemmelaget barbequesaus og la kjøttet hvile ca. 5-10 minutter før du skjærer i det. 
 
Server med en herlig sommersalat  og gode poteter.
 
Tips: Isteden for bacon kan du også bruke spekeskinke. Ved å legge skjøten på baconet ned ved grilling trenger du som regel ikke å bruke noe annet feste for å holde baconet på plass.

For god passform, kan du binde hyssing rundt slik at baconet holder seg på plass. 
 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Amerikansk grillsaus

Amerikansk grillsaus

Fremgangsmåte

  1. Varm olje, tilsett løk og hvitløk og la det surre i ca. 5 minutter.
  2. Tilsett de andre ingrediensene og la sausen småkoke i ca. 20 minutter, til den er passe tykk.

Sausen passer godt til alle typer grillet kjøtt, enten penslet tynt på under grilling eller som tilbehør.

Denne amerikanske grillsausen er full av smak og verdt å lage selv. Sausen holder seg godt i kjøleskapet og passer utmerket til både marinade og grillsaus.

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Mariner selv med disse gode marinadene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne gule favoritten er som skapt for påsken
Ukens kake
Suksessterte

Denne gule favoritten er som skapt for påsken

Når du maler nøtter, knuser egg og rører inn ekte smør, blir det suksess. Det er nok grunnen til at denne favoritten blant kaker har fått sitt navn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en skikkelig påskefrokost
Guide
Oppskrifter til frokosten

By på en skikkelig påskefrokost

Å tilbringe halve dagen ved frokostbordet er noe vi bør gjøre oftere, og i hvert fall i løpet av påsken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne gule favoritten er som skapt for påsken
Ukens kake
Suksessterte

Denne gule favoritten er som skapt for påsken

Når du maler nøtter, knuser egg og rører inn ekte smør, blir det suksess. Det er nok grunnen til at denne favoritten blant kaker har fått sitt navn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en skikkelig påskefrokost
Guide
Oppskrifter til frokosten

By på en skikkelig påskefrokost

Å tilbringe halve dagen ved frokostbordet er noe vi bør gjøre oftere, og i hvert fall i løpet av påsken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du sikret deg mye egg, skal du prøve denne måten å konservere dem
Dagens rett

Har du sikret deg mye egg, skal du prøve denne måten å konservere dem

Saltede eggeplommer er en opprinnelig kinesisk tradisjon som gir en artig ingrediens til mange retter - som denne thai-inspirerte salaten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her