Svinefilet med chili

Fyr opp grillen og lag en herlig svinefilet med en hot vri til middag i dag. Se video hvordan du lager grillsausen her.
Redaksjonen
22 Juli 2009 - 01:00

Svinefilet er mager mat, og grilling er en flott måte å lage sunne måltider som får tennene til å løpe i vann.
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Svinefilet med chili

Svinefilet med chili

Fremgangsmåte

Krydre kjøttet med salt og pepper.
 
Legg baconskivene etter hverandre på en fjøl og legg svinefileten oppå.
 
Knus hviløksfeddene grovt med kniven og legg disse og syltet chili på fileten.

Pakk inn fileten i baconet, og legg fileten med baconskjøten ned på grillen. Grill på middels varme ca. 15 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fileten. Snu kjøttet av og til.

Pensle over med litt hjemmelaget barbequesaus og la kjøttet hvile ca. 5-10 minutter før du skjærer i det. 
 
Server med en herlig sommersalat  og gode poteter.
 
Tips: Isteden for bacon kan du også bruke spekeskinke. Ved å legge skjøten på baconet ned ved grilling trenger du som regel ikke å bruke noe annet feste for å holde baconet på plass.

For god passform, kan du binde hyssing rundt slik at baconet holder seg på plass. 
 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Amerikansk grillsaus

Amerikansk grillsaus

Fremgangsmåte

  1. Varm olje, tilsett løk og hvitløk og la det surre i ca. 5 minutter.
  2. Tilsett de andre ingrediensene og la sausen småkoke i ca. 20 minutter, til den er passe tykk.

Sausen passer godt til alle typer grillet kjøtt, enten penslet tynt på under grilling eller som tilbehør.

Denne amerikanske grillsausen er full av smak og verdt å lage selv. Sausen holder seg godt i kjøleskapet og passer utmerket til både marinade og grillsaus.

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Mariner selv med disse gode marinadene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her