Surret lammesadel

Gjør stas på det norske lammekjøttet denne helgen med et skikkelig festmåltid til hele familien.
Redaksjonen
27 September 2009 - 01:00

Denne uken har vi allerede feiret fårikålens dag, men det er viktig å nyte det flotte lammekjøttet mens det er å få tak i.
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Surret lammesadel

Surret lammesadel

Fremgangsmåte

Surret lammesadel kalles også lammekanon. Den består av indrefiletene som er surret sammen med ytrefiletene. Fantastisk smak og mørhet. 
 
Start med å skjære løs indrefiletene. Bruk en skarp og bøyelig/myk kniv. Legg filetene til side.
 
Fortsett ved å fjerne beinet fra ytrefiletene. Begge ytrefiletene med fettlokket skal bli hengende sammen i et stykke.
 
Legg ytrefiletene på fjøla med fettsiden ned. Legg indrefiletene på midten parallelt med ytrefiletene. Ha på krydder. Rull kjøttet sammen og surr igjen med bomullstråd. Formen blir nå som en lang sylinder, et kanonrør.
 
Brun kjøttet raskt i panna og stek videre i ovn på 175 grader i ca. 20 minutter. 
 

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Potet- og løkform

Potet- og løkform

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver
  2. Løken og hvitløken renses og deles i så tynne skiver som mulig.
  3. Smør en ildfast form og legg poteter, løk og hvitløk lagvis. Drypp olje over og dryss over salt og pepper samt friskhakket oregano. 
  4. Stekes ved 225 grader i 30-40 minutter til poteter og løk er møre.
  5. Skru eventuelt ned temperaturen noe eller legg over litt alu-folie mot slutten slik at løken ikke blir for mye stekt.
Tips:
Du kan bruke rødløk for å gi retten mer farge. Du kan godt bruke rosmarin i stedet for oregano.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Provencalske tomater

Provencalske tomater

Fremgangsmåte

Skjær toppen av tomatene og grav ut innmaten.
 
Tips:
Innmaten kan brukes når du lager saus.
 
Bland krydder, urter, hvitløk, griljermel, sennep og olje samt litt salt og pepper og fyll tomatene. Toppes med litt revet parmesan eller annen hard ost.
Stek ved 200 grader  i ca 10 minutter til pent brune. 
 
Tips:
Tomatene kan stekes samtidig med kjøtt eller fisk i ovnen, men da ved lavere temperatur, og da tar det selvsagt litt lenger tid. 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aspargesbønner med bacon

Aspargesbønner med bacon

Fremgangsmåte

  1. Skjær bacon i små terninger og sprøstek. La dryppe av.
  2. Skyll og fjerne endene på bønnene.
  3. Kok opp vann med litt salt og la dem koke i 3 minutter.
  4. Hell i dørslag og skyll i kaldt vann. Del bønnene i to og ha i en bolle.
  5. Vend inn baconterningene i aspargesbønnene.
  6. Smak til med salt og pepper og hold varm. 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her