Surret lammesadel
Fremgangsmåte
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 479.70 kr Uten utvalg89 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 184.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
Potet- og løkform
Fremgangsmåte
- Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver
- Løken og hvitløken renses og deles i så tynne skiver som mulig.
- Smør en ildfast form og legg poteter, løk og hvitløk lagvis. Drypp olje over og dryss over salt og pepper samt friskhakket oregano.
- Stekes ved 225 grader i 30-40 minutter til poteter og løk er møre.
- Skru eventuelt ned temperaturen noe eller legg over litt alu-folie mot slutten slik at løken ikke blir for mye stekt.
Du kan bruke rødløk for å gi retten mer farge. Du kan godt bruke rosmarin i stedet for oregano.
Drikke som passer til denne oppskriften
Provencalske tomater
Fremgangsmåte
Innmaten kan brukes når du lager saus.
Tomatene kan stekes samtidig med kjøtt eller fisk i ovnen, men da ved lavere temperatur, og da tar det selvsagt litt lenger tid.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Aspargesbønner med bacon
Fremgangsmåte
- Skjær bacon i små terninger og sprøstek. La dryppe av.
- Skyll og fjerne endene på bønnene.
- Kok opp vann med litt salt og la dem koke i 3 minutter.
- Hell i dørslag og skyll i kaldt vann. Del bønnene i to og ha i en bolle.
- Vend inn baconterningene i aspargesbønnene.
- Smak til med salt og pepper og hold varm.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig