Når prisene på fisk er så stive som i dag, er det ikke rart at folk velger det bort når hverdagsmiddagen skal på bordet. I hvert fall er forbruket i Norge på vei nedover. Og det er synd, for det er jo nettopp sjømat utlendinger forbinder oss med (og så er det en kjip fryst pizza som er nasjonalretten). Trøsten heter sei, som alltid er budsjettløsningen i fiskedisken, og mye bedre enn sitt rykte. Den formelig elsker å svømme i italienske smaker, bare prøv denne vrien selv.
Dagens rett
Foto: (Petroos)
Når du pakker sei inn i saus fra Napoli, blir den supergod
Sei er noe av det rimeligste du finner i fiskefisken, og den kan altså serveres med mye annet enn stekt løk. Denne vrien kan bli din nye favoritt.
Aase E. Jacobsen
09 Januar 2024 - 00:00
Sei i saus fra Napoli - alla napoletana
Fremgangsmåte
- Tørk seifileten og del den i porsjonbiter.
- Dypp i hvetemel blandet med salt og pepper på begge sider.
- Brun lett på begge sider i varm olivenolje.
- Legg fisken i en ildfast form.
- Napoli-saus:
- Varm olivenolje i den samme pannen og stek hvitløk og bladpersille lett.
- Tilsett hakkede tomater og la småkoke 5 minutter.
- Tilsett oliven og kapers og la småkoke ytterligere noen minutter.
- Hell over fisken og sett i stekeovnen ved 200 grader i 10 minutter.
- Dryss over finhakket bladpersille ved servering.
- Server med godt brød.
Tips: Om du bruker salt torsk som klippfisk, må den bløtlegges i minst 24 timer.
Vi byr på mange lekre retter med sei
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå