Sukiyaki, Japans nasjonalrett
Fremgangsmåte
Vask og finhakk purre og kinakål. Del soppen i tynne skiver. Bland grønnsakene sammen med kjøttet og legg det på et fat.
Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Hell sausen i en gryte.
I utgangspunktet skal sausen varmes opp ved bordet på en stekeplate/gassovn og kjøttet med grønnsakene kokes i denne etter eget ønske. Men man kan fint jukse ved å varme sausen og koke kjøttet og grønnsakene ved komfyren.
Servér et sammenpisket rått egg til hver person i en skål. Det kokte kjøttet og grønnsakene skal dyppes i det rå egget før man spiser det.
Japans nasjonalrett tilberedes forskjellig avhengig av hvor i landet du befinner deg. Denne varianten heter Kanto Sukiyaki og kommer fra østsiden av Japan.
Les mer om japanske mattradisjonen
Sobanudler er den siste av japanske mattrender som når Europa
Spennende oppskrifter med biffkjøtt
Prøv noen av våre andre internasjonale retter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
84 POENG