Stor test av valpolicella og ripasso

Valpolicella både med og uten ripasso bør være selvfølgelig elementer i vinkjelleren. Stor drikkevennlighet, god fleksibilitet i matveien og god valuta for pengene er sterke argumenter. Av denne testens 61 viner er det nemlig få som faller utenfor denne b
Redaksjonen
17 November 2005 - 17:14

Slik ble testen gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Hotel Continental, Magdalena Rosenblad, Klosteret og Torstein Østenstad, Ylajali.

Testen, som ble gjennomført den 3. og 4. mars 2005, omfatter 61 viner innen kategoriene valpolicella/classico/superiore med og uten ripasso samt IGT.

   Remi Madsen   Magdalena Rosenblad   Torstein Østenstad
Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

Smakingen ble foretatt blindt etter type og årgang. Panelet fikk overhodet ingen opplysninger om produktene utover kategori før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2005. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Stor test av Valpolicella og Ripasso

 

Del 1: Test av Valpolicella/Classico/Superiore uten Ripasso

 

Del 2: Test av Ripasso DOC og IGT

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne lekre ruladen av kveite med urter og appelsingulrøtter er enklere enn den ser ut til
Dagens rett

Denne lekre ruladen av kveite med urter og appelsingulrøtter er enklere enn den ser ut til

Det som er helt sikkert er at når du serverer denne ruladen, blir du kveldens helt. La ikke denne oppskriften være uprøvd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lad opp med en påskedrink som setter spor
Ukens drink

Lad opp med en påskedrink som setter spor

Om ikke akkurat i løypa, så i alle fall i ganen. Denne bomben er veldig lett å lage.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ja det er faktisk mulig: Seibiff uten løk
Dagens rett

Ja det er faktisk mulig: Seibiff uten løk

Befri seien fra sin biff med løk-svøpe og la den blomstre opp på ekte italiensk. Noe som gjør den selskapsbordet verdig. Kanskje dette blir din nye favoritt også i hverdagen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne lekre ruladen av kveite med urter og appelsingulrøtter er enklere enn den ser ut til
Dagens rett

Denne lekre ruladen av kveite med urter og appelsingulrøtter er enklere enn den ser ut til

Det som er helt sikkert er at når du serverer denne ruladen, blir du kveldens helt. La ikke denne oppskriften være uprøvd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her