Kveite er festfisk nummer en som alltid er velvillig overfor smaksintense ingredienser og tilbehør. Denne høstlige retten er garantert suksess.
Bestill dagens rett som e-post
Stekt kveite med kantarellstuing, saltbakte poteter og blåbærsaus
Fremgangsmåte
- Start med sausen. Kok kraft og blåbær i ca. 1 time til kraften får god smak av bærene.
- Sil blandingen og kok sausen inn til omtrent det halve.
- Hvordan koke din egen kraft
- Saltbakte poteter:
- Varm stekeovnen til 180 grader.
- Skrubb og tørk potetene og legg dem i et ildfast fat med salt i bunnen. Dryss salt over potetene og bak dem til de er møre, ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen.
- Børst av overflødig salt før servering.
- Kantarellstuing:
- Skjær soppen i mindre biter og stek dem gylne i smør sammen med løken.
- Hell på vin og sitronsaft og la det koke nesten helt inn. Tilsett fløten og la stuingen småkoke til den tykner.
- Smak til med salt og pepper og rør inn gressløk før servering.
- Kveite:
- Skrap skinnet på kveiten. Dryss kjøttsiden med salt og la den ligge i 5-10 minutter.
- Skyll saltet av og tørk fisken. Skjær den i fire jevnstore stykker.
- Brun fisken godt i litt olje og smør over middels høy varme på skinnsiden, ca. 5 minutter til skinnet blir sprøtt.
- Snu den og stek den ca. 1 minutt på den andre siden.
- Legg opp fisken med potetene, kantarellstuingen og sausen.
Tips: Du kan godt bytte ut kantarellen med annen skogsopp.
Her finner du mange deilige retter med kveite
Drikke som passer til denne oppskriften
-
95 POENG
-
94 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 159.90 kr Basisutvalget84 POENG