Dette er en rett som er lett å lykkes med siden du kan gjøre klar det meste i godt tid før siste finish. Mis en place som det heter på kokkespråket forenkler og effektiviserer arbeidet også for hjemmekokken. Start derfor med tomatoljen, blomkålkremen og potetene, og så kommer fisken og de grønne bladene helt til sist.
Dagens rett
Foto: (Synøve Dreyer)
Så enkelt lager du et fiskemåltid som er full av gode smaker og metter godt
Breiflabb er høyt elsket som kilde til de beste sjømatretter. Utpreget delikat i konsistens og smak, men som også tåler mye smak i tilbehøret.
03 Februar 2024 - 00:00
Stekt breiflabb med soltørka tomater og blomkålkrem
Fremgangsmåte
- Tomatolje:
- Bland tomatene med oljen og smak til med salt og pepper.
- Breiflabb: Dryss salt og pepper over breiflabbkotelettene og stek dem i panne.
- Mangold/spinat: Kok opp litt vann med smør og salt og la mangold- eller spinatbladene få et raskt oppkok så de faller sammen.
- La de renne av seg før de legges på varme tallerkener sammen med fisken.
- Blomkålkrem:
- Del blomkålen i buketter og ha dem i en kjele. Hell over vann til det dekker.
- Kok til bukettene er møre. Hell av kokevannet.
- Varm opp fløten. Mos blomkålen for hånd eller kjør den i foodprosessor med mesteparten av matfløten, smør og Snøfrisk.
- Tilsett mer matfløte til konsistensen blir passe. Smak til med salt og pepper.
- Ovnsbakte poteter:
- Sett stekeovnen på 175 grader. Skrubb potetene godt, del dem i båter og vend dem i olje. Dryss salt og pepper over. Stek dem i stekeovn ved ca. 20 - 25 minutter.
- Servering: Pynt fisken med friske urter og drypp tomatoljen rundt. Server med blomkålkrem og ovnsbakte poteter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå