Breiflabb er en delikatesse, men også en fiskesort som tåler en del smak i tilberedningen. Som i dette tilfellet med en tomat/chilisaus - som selvsagt kan justeres etter ønsket chilistyrke.
Dagens rett
Foto: (Kondor83)
Hvitt breiflabbkjøtt møter hot rød saus - en match i himmelen
Her kommer helgens fiskemåltid, som er basert på den lekre breiflabben. Om ikke navnet yter fisken rettferdighet, tar den det igjen i fullt monn når vi kommer til smaken som her utfordres med litt ekstra hete.
15 September 2023 - 22:59
Breiflabbfilet med hot saus
Fremgangsmåte
- Vend fiskeskivene i en blanding av hvetemel, salt og pepper. Brunes i smør/olje på hver side.
- Ta ut av pannen og hold varm.
- Tilsett tomatpure, løk, chili, krydderbukett og hvitvin samt fiskekraft i pannen.
- Surres på svak varme ca 10 minutter.
- Ha i Noilly Prat, kok i 5 minutter og smak til sausen.
- Legg fisken tilbake i sausen og la trekke 5 minutter.
- Ta ut krydderbuketten og server med løskokt ris.
Tips: Sausen kan også lages separat etter først å ha stekt fisken.
Se våre andre oppskrifter på breiflabb
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.50 kr Basisutvalget87 POENG
Forsiden akkurat nå