Skalldyrkraft lager du enkelt av rekeskall eller skall av andre skalldyr. Eller når du koker blåskjell. Det er en utrolig nyttig ressurs som gir en fantastisk ingrediens som holder seg fint i fryseboksen.
Dagens rett
Foto: (Alexander Maniakhin)
Pannestekt steinbit blir utrolig god med en saus basert på skalldyr og med hjemmelaget persilleolje
Har du ikke skalldyrkraft, kan du fint bruke fiskekraft. Denne sausen kan du dessuten servere til alle typer hvit fisk.
28 Juni 2024 - 23:01
Pannestekt steinbit med skalldyr- og persillesaus
Fremgangsmåte
- Del fileten i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper.
- Stek i smør på begge sider. Hold varm.
- Skalldyr- og persillesaus:
- Surr løk og den grønne delen av purren i smør til løken er myk.
- Tilsett timian, hvitvin og kraft.
- La dette småkoke i 7-10 minutter uten lokk.
- Tilsett fløte og kok noen minutter til sausen tykner.
- Hell sausen over i en foodprosessor.
- Kjør det hele til en jevn saus og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Lag persilleolje.
- Rør den lett inn i sausen.
- Server fisken med sausen, kokt blomkål og frisk dill.
Tips: Blåskjell og reker i sausen og ved siden av fisken på fatet gjør retten til en festrett. Da kan du bruke kraften fra kokingen/skallene til sausen.
Tips: Om du har en stavmikser så bruker du denne direkte kjelen i stedet for foodprosessor.
Flere deilige retterr med steinbit som du må prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 274.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 264.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå