- Del fileten i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper.
- Stek i smør på begge sider. Hold varm.
- Skalldyr- og persillesaus:
- Surr løk og den grønne delen av purren i smør til løken er myk.
- Tilsett timian, hvitvin og kraft.
- La dette småkoke i 7-10 minutter uten lokk.
- Tilsett fløte og kok noen minutter til sausen tykner.
- Hell sausen over i en foodprosessor.
- Kjør det hele til en jevn saus og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Lag persilleolje.
- Rør den lett inn i sausen.
- Server fisken med sausen, kokt blomkål og frisk dill.
Tips: Blåskjell og reker i sausen og ved siden av fisken på fatet gjør retten til en festrett. Da kan du bruke kraften fra kokingen/skallene til sausen.
Tips: Om du har en stavmikser så bruker du denne direkte kjelen i stedet for foodprosessor.
Flere deilige retterr med steinbit som du må prøve