Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 29. mars i Oslo

Winemakers Dinner: Spark våren i gang med sommerlige viner satt til en enestående 5-retters meny på Sjømagasinet
Foto: (pidjoe)

Winemakers Dinner: Spark våren i gang med sommerlige viner satt til en enestående 5-retters meny på Sjømagasinet

Opplev Chablis på sitt beste med utsøkte viner fra Domaine Laroche i omgivelser som er en sjømatmiddag verdig.
04 Mars 2022 - 11:40

Denne tirsdagskvelden vil by på deilig chablis fra nord og sør satt til en sjømatmeny spesielt komponert for anledningen av Sjømagasinets fremragende kjøkken. Dette blir en drøm av en aften som virkelig vil sette vårfølelsene i sving. 

Domaine Laroche ble etablert i 1985 og er et av Chablis' mest anerkjente vinhus. Med kjøpet av eiendommen Mas La Chevalier i 1995, ble Domaine Laroche også det første Chablis-huset som etablerte seg med vinmarker i Sør-Frankrike. I dag eier de ca. 90 hektar vinmarker i området - deriblant store deler i noen av de beste Premier- og Grand cru-vinmarkene Fourchaume, Vaudevey, Les Clos og Blanchot.

85261 J

Mas La Chevalier i Languedoc er også stedet Chardonnay L, Norges mest solgte hvitvin, så dagens lys, og tilknyttet eiendommen ligger hele 40 hektar høytliggende vinmarker ved navn Peyroli og Roqua Blanca. Her lager Laroche Mas La Chevalier sine stedstypiske Chardonnay-viner som kjennetegnes av høy mineralitet og lang levetid. I dag høster Domaine Laroche de beste terningkast verden over, og her får du smake på 7 av deres prakteksemplarer.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Domaine Laroches viner

Denne kvelden vil by på sommerlige viner og herlig sjømat i Sjømagasinets lyse, trivelige omgivelser ved vannkanten, og slik sette standarden for resten av våren. Det er bare å glede seg.

10092015_IB_0189
(Foto: Aurelien Ibanez)
Meny Sjømagasinet Laroche
Kveldens meny. Endringer kan forekomme.


Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet. Se rabatten i påmeldingsskjemaet nedenfor. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her