Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 29. mars i Oslo

Winemakers Dinner: Spark våren i gang med sommerlige viner satt til en enestående 5-retters meny på Sjømagasinet
Foto: (pidjoe)

Winemakers Dinner: Spark våren i gang med sommerlige viner satt til en enestående 5-retters meny på Sjømagasinet

Opplev Chablis på sitt beste med utsøkte viner fra Domaine Laroche i omgivelser som er en sjømatmiddag verdig.
04 Mars 2022 - 11:40

Denne tirsdagskvelden vil by på deilig chablis fra nord og sør satt til en sjømatmeny spesielt komponert for anledningen av Sjømagasinets fremragende kjøkken. Dette blir en drøm av en aften som virkelig vil sette vårfølelsene i sving. 

Domaine Laroche ble etablert i 1985 og er et av Chablis' mest anerkjente vinhus. Med kjøpet av eiendommen Mas La Chevalier i 1995, ble Domaine Laroche også det første Chablis-huset som etablerte seg med vinmarker i Sør-Frankrike. I dag eier de ca. 90 hektar vinmarker i området - deriblant store deler i noen av de beste Premier- og Grand cru-vinmarkene Fourchaume, Vaudevey, Les Clos og Blanchot.

85261 J

Mas La Chevalier i Languedoc er også stedet Chardonnay L, Norges mest solgte hvitvin, så dagens lys, og tilknyttet eiendommen ligger hele 40 hektar høytliggende vinmarker ved navn Peyroli og Roqua Blanca. Her lager Laroche Mas La Chevalier sine stedstypiske Chardonnay-viner som kjennetegnes av høy mineralitet og lang levetid. I dag høster Domaine Laroche de beste terningkast verden over, og her får du smake på 7 av deres prakteksemplarer.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Domaine Laroches viner

Denne kvelden vil by på sommerlige viner og herlig sjømat i Sjømagasinets lyse, trivelige omgivelser ved vannkanten, og slik sette standarden for resten av våren. Det er bare å glede seg.

10092015_IB_0189
(Foto: Aurelien Ibanez)
Meny Sjømagasinet Laroche
Kveldens meny. Endringer kan forekomme.


Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet. Se rabatten i påmeldingsskjemaet nedenfor. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her