Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal
Så kommer da også Viernes Mencia 2011 (99456) fra Bierzo, et av de «hottere» vinområdene i Spania. Her lages spennende viner av druen mencia som briljerer i det mineralsterke kvarts- og skiferjordsmonnet.
Ukens vin er enkleste nivå fra Bodegas Godelia som med denne vinen ønsker å uttrykke druens ungdommelig fruktige side. Men den har likevel god karakter av Bierzo-jordsmonnet.
Den store populariteten og ikke minst generelt høye kvaliteten til Bierzo-vinene gjør at prisene gjerne starter på rundt 150 kroner. Derfor er denne utgaven et ekstra godt kjøp.
Produsenten har til sammen 35 hektar fordelt på ulike eksponeringer. Ukens vin kommer fra vinmarker som ligger på høyder mellom 500-700 m.o.h. Bierzo er kjent for sine til dels utilgjengelige vinmarker med svært gammelt plantemateriale, men druene herfra reserveres for Godelias toppviner. Som ennå ikke er tilgjengelig i Norge.
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.