Drikke
Spansk taxfreekupp

Spansk taxfreekupp

Disse vinene er svært gunstig priset på flyplassen. Absolutt noe å ta med hjem til jul.
Aase E. Jacobsen
19 Desember 2013 - 15:55

Pétalos 2011 (59246)til kroner 109 koster akkurat halvparten sammenlignet med polprisen. En kraftpakke av en vin som stråler med sin massive fruktighet. Alkoholen er høy, men sammen med rike kjøttretter kommer den absolutt til sin rett.

Gamle planter og biodynami

Druematerialet henter supervinmakeren Alvaro Palacios fra noen helt spesielle vinmarker i Bierzo. Parsellene med mer enn 60 år gamle vinstokker i områdets bratte skråninger dyrkes biodynamisk. Det kjennes da også på smaken.

Les mer om Bierzo

Like billig er Camins del Priorat 2011, som er Alvaros forsmak på Priorat. En parfymert vin med kjøttfull frukt, bra mineralpreg, saftig og krydret med fint røykpreg.

Vin for kjelleren

Alvaro er mest kjent for sine toppviner fra Priorat, som L’Ermita og «lillesøsteren» Finca Dofi som også er å få kjøpt for 449 kroner taxfree.

Les mer om Alvaro i Priorat

Sist jeg smakte den for lengst utsolgte Finca Dofi 2000 (47129), for åtte år siden, kostet den altså 100 kroner mer på polet. Så den er absolutt verd å plukke med seg om du er i det spandable hjørnet. Men dette er vin som må legges i kjelleren.

Også nest laveste nivå fra Priorat, Les Terrasses 2010 (59248), er et veldig godt kjøp. Du sparer 103 kroner på flyplassen.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her