Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Migarrón Mencìa 2011 (7644)er sødmefylt og mørk i den gode frukten og har i tillegg god friskhet og et fint tanninbitt. En vin som til tross for sin lave pris også har karakter fra vokststedet.
Hot område og drue
Den kommer fra et av Spanias gjenoppdagete vinområder, Bierzo, og er laget av den lokale og like hotte druen mencia. Den har imidlertid ikke alltid vært like etterspurt for sine kvaliteter, men takket være den nye interessen for Bierzo har også denne druen kommet på listen over verneverdige vinskatter.
Det er særlig kombinasjonen av det kvarts- og skiferholdige jordsmonnet og fornuftige nivåer på avlingen som gjør at druen yter så vidt godt.
Andre viner fra Bierzo på polet
Selvsagt med god hjelp av mange soltimer i vekstsesongen og tilstrekkelig nedbør om vinteren.
To tusen år lang historie
Produsenten er en familieeid bedrift ledet av Bernardo Álvarez. Han var en av foregangsmennene for DO Bierzo da det så dagens lys så sent som i 1989. Men området som tar navnet fra den førromerske byen Bergidum, har altså veldig lange vintradisjoner, først omtalt av Plinius den eldre. Etter et par tusen år med suksess satte vinlusa en stopper ved forrige århundreskifte. En knekk som det altså tok tid å komme over.
Migarrón er en av de aller billigste vinene av denne druen, og den enkle framstillingsmåten, ståltankgjæring i 15 dager og deretter rett i flaske, bidrar til å holde prisen lav. Den naturlig høye syren i denne vinen samt gode bittet gjør at den smaker aller best sammen med mat, alt fra pølser og gryter til saftige kjøttstykker fra panne eller grill.