Sommerlig mat og vin - med innføring i vinsmaking

Våren er kommet og vi ønsker å både drikke og spise lettere, friskere og saftigere. Hvorfor noen viner smaker bedre i den lyse årstid og til andre typer mat enn om vinteren, skal Christer Berens og Rune Pal fortelle deg om. Pal gir deg dessuten noen nytti
Redaksjonen
15 Februar 2000 - 15:22

Du får også med det et grillhefte han har utarbeidet. Og kveldens femretters meny er selvsagt en hyllest til våren og sommeren. Utover mye deilig mat får du altså smake ni viner som har en verdi på mer enn 1200 kroner.
 
Mandag 8. mai kl. 18.30
kr 780
 
Vinsmaking:
Santagostino bianco 1998 Firriato Sicilia
(Kr 89, 32298, bestilling)
Sancerre Les Caillottes 1998 J. M. Roger Loire Frankrike
(Kr 149,90, 32473, bestilling)
Valpolicella 1996 Serego Alighieri Veneto Italia
(Kr 107,60, 3360, basis)
Jacobsdal Pinotage 1995 Stellenbosch Sør-Afrika
(Kr 121, 2737, basis)
Beaujolais Villages 1998 Trenel Burgund Frankrike
(Kr 95, 32104, bestilling)
 
Vinene til menyen, som ikke er bestemt ennå:
Riesling Fronholz 1996 A. Ostertag Alsace Frankrike
(Kr 195,90, 30734, bestilling)
Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 1997 Brocard Burgund Frankrike
(Kr 179,90, 30265, basis)
Barbera Piemonte 1996 Ratti Piemonte Italia
(Kr 139,90, 30320, bestilling)
Recioto di Soave Le Colombare 1996 Piueropan Veneto Italia
(Kr 161,30 for 50 cl, 31664, bestilling)
 
 

Seminaret avholdes:
Mandag 8. mai kl. 18.30
Restaurant Klosteret
Fredensborgv. 13
0177 Oslo

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her