Smilefjes godt mottatt

Snaut 400 restauranter er med i prøveprosjektet med smilefjes i Midt-Norge. Disse har nå hatt ett eller flere besøk av Mattilsynet.
Redaksjonen
16 November 2007 - 11:00

Inspektørene sier det kan virke som restaurantene er raskere til å ordne opp i feil og mangler som følge av prøveordningen.
 
Det er Helse- og Omsorgsdepartementet som har bedt Mattilsynet om å utrede smilefjes i Norge. En prøveordning er derfor satt i gang i Trøndelag og Møre og Romsdal.
 
Informasjon
- Et av målene med prosjektet er aktiv offentliggjøring av rapportene til Mattilsynet slik at kundene kan se hva som er undersøkt og hva resultatet ble. Dette skal bidra til å bedre hygienen ved spisestedene. I tillegg til at rapportene henges opp godt synlig i på restaurantene, blir rapportene også lagt ut på nett, sier førsteinspektør Bente Elisabeth Lind i Mattilsynet til Matportalen.no.
 
Forbedring
- Det kan virke som restaurantene er raskere til å ordne opp i feil og mangler enn de var før vi startet med smilefjes. Vi ser også en tendens til at restaurantene i et område forbereder seg til besøkene våre når de vet at vi snart kommer til å dukke opp, sier Lind.
Gode erfaringer
Mattilsynet mener erfaringene halvveis er gode, og inspektørene som deltar i prosjektet opplever at både bransjen og publikum ser positivt på smilefjesordningen.
 
- Det bekrefter også spørreundersøkelsene som vi har liggende ute på nettstedet og som er gjennomført blant inspektørene. De endelige resultatene fra disse undersøkelsene vil bli offentliggjort når prosjektet er gjennomført, sier Kjell Løvik, som er kommunikasjonsrådgiver i Mattilsynet i Trøndelag og Møre og Romsdal.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Dagens rett
Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med like fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig
Dagens rett

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig

Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan
Ukens drink

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan

Romdrinker forbindes med sommer og sol, men smaker kanskje enda bedre vinterstid. Som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her