Smak flere hundre viner fra Sør-Afrika (Horeca)

Opplev elegansen og raffinementet fra Sør-Afrika i det du smaker mer enn 200 viner i toppklasse, og bli med på en spennende masterclass.
Redaksjonen
03 September 2008 - 14:18

Det er duket for tidenes største smaking av sørafrikansk vin i Norge i begynnelsen av oktober.
 
Mer enn 30 vinhus i verdensklasse er representert med godt over 200 viner under denne spennende smakingen, så her har du muligheten til å lære Sør-Afrika bedre å kjenne.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå ikke glipp av tidenes smaking - meld deg på her
 
Masterclass med Master of Wine
Denne dagen vil det også bli holdt en eksklusiv masterclass for Horeca:
 
• Good, better, blend
Sørafrikanske vinmakere er kjent for å være eksperimentelle og å utfordre gjeldende konvensjoner i jakten på den ultimate vinen. Master of Wine, Lynne Sherriff, vil sammen med ledende vinmakere, presentere en rekke spennende røde og hvite blends som gir deg et godt innblikk i sørafrikansk vinmakerkunst.
• Sør-Afrikas viner
Helt siden hollenderne brakte med seg de første vinplantene på 1650- tallet, har det vært laget vin i toppklasse i Sør-Afrika.  Direktør for Wines of South Africa, Sue Birch, gir deg en innføring i vinlandet Sør-Afrika, deres viner og fremtidige satsingsområder.
 
I år kan Sør-Afrika feire 350-års jubileum for sørafrikansk vinmakerkunst, og nå kan du oppleve disse spennende vinene selv.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="WOSA">Les mer om Sør-Afrika og se hvilke vingårder som blir representert her (klikk).
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen - meld deg på smakingen og materclassen i dag!
 
NB! Grunnet stor interesse rundt masterclassen, har vi satt opp en ny masterclass fra klokken 16.00 - 17.30. Vi gjør oppmerksom på at smakingen åpner klokken 12.30.
è Meld deg på her (klikk)
 
OBS!
KUN presse, Hotell- og restaurantbransjen og importører
 
Tid: 5. oktober 2009 kl. 12.30 - 17.00
Pris: Gratis for presse, Hotell- og restaurantbransjen og importører
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Arrangementet mandag 5. oktober forløper seg slik:
 
kl 12.30 - 14.00 Masterclass I (fulltegnet)
kl 16.00 - 17.30 Masterclass II (fulltegnet)
 
kl 12.30 - 17.00 Åpent for presse, Hotell- og restaurantbransjen og importører (lett servering)
 
kl 17.30 - 20.00 åpent for vinklubber og konsumenter
 
NB! Du må jobbe innen presse, Hotell og restaurant eller for en importør for å benytte påmeldingsskjemaet ovenfor.
 
 
Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.
 
Spørsmål? Send en mail.
 
Smakingen arrangeres av Apértif i samarbeid med Wines of South Africa.

Spektakulære Sør-Afrika
Vinmarkene i Sør-Afrika er konsentrert til kystområdene rundt Kapp Horn, og regnes som blant de mest spektakulære og vakreste i verden.
 
Vinmarkene i Constantia, Durbanville, Darling, Stellenbosch, Helderberg, Paarl, Franschhoek, Wellington og Elgin ligger i umiddelbar nærhet til Cape Town.

I dag er det 102 000 hektar, eller nærmere 800 kilometer med vinranker i Sør-Afrika fordelt på ca 4000 vinbønder og 560 vinhus. Landet er verdens syvende største produsent av vin med 730 millioner liter i 2007.
 
Perfekte forhold
Sør-Afrika har noe av verdens eldste dyrkbare mark, og mangfoldet her har gjort området til et av verdens mest interessante geologiske og biologiske områder.

De biologiske forholdene sammen med de store forskjellene i både klima og geografi har gitt vinmakere en skattekiste av muligheter for å kunne lage legendariske viner.

Landet er sterkt påvirket av franske og tyske vinmakertradisjoner og druer, ettersom mange av nybyggerne i Sør-Afrika kom nettopp fra disse landene.
 
Denne kvelden kan du selv oppleve det store mangfoldet i det du får anledning til å smake mer enn 200 av Sør-Afrikas beste viner!
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå ikke glipp av tidenes smaking - meld deg på her
Enormt mangfold
Sør-Afrika ble først kjent for sine elegante søte viner som allerede på 1700-tallet ble servert ved mange kongelige hoff.

I dag er deres søte viner fortsatt kjent som blant verdens aller beste, men de har fått følge av så vel tørre hvite, som elegante rødviner og spennende musserende viner i verdensklasse.

Men Sør-Afrika er også kjent for sin helt egen drue, pinotage, som er en krysning mellom pinot noir og cinsault.
 
Denne druen så dagens lys ved universitetet i Stellenbosch i 1925, og er anerkjent over hele verden for å gi viner med stor rikdom og flotte kryddertoner.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå ikke glipp av tidenes smaking - meld deg på her
Spennende viner
Vinmarkene er i dag fordelt med 55% hvite druer og 45% røde, og etter 1995 har det vært gjennomført en storstilt replanting. Vintradisjonene har sterke røtter i det franske og tyske, og mange av druetypene som dyrkes er europeiske.

De viktigste røde druesortene som benyttes er cabernet sauvignon, merlot, pinotage, pinot noir og shiraz, men det lages også vin på blant annet cinsault, ruby cabernet, cabernet franc, grenache, mourvèdre, malbec ogpetit verdot.

Blant de hvite så er det chenin blanc som er den klart mest populære, og som kalles for steen lokalt.
 
Andre populære druer er chardonnay, sauvignon blanc, semillion, viognier, colombard, gewürztraminer, hanepoot, muscadel, nouvelle, pinot gris og riesling.

Økologisk bevisst
Vinbøndene i Sør-Afrika har vært sitt ansvar bevisst med hensyn til miljøet, og for å ta vare på det unike jordsmonnet bevarer de mer av den dyrkbare marken for fremtiden enn hva som faktisk er plantet med vinranker.
 
Sør-Afrika regnes derfor som verdensledende på bærekraftig vinproduksjon.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå ikke glipp av tidenes smaking - meld deg på her
 
Du får møte representanter fra disse vingårdene denne kvelden (listen oppdateres ved nye påmeldinger):
 

Amani
Babylons Peak
 
Bellingham Wines
 
Catherine Marshall Wines
 
Cederberg Wine Cellars
 
De Trafford
 
Douglas Green
 
Du Toitskloof Winery
 
Excelsior Estate
 
Fairview/Goats do Roam
 
Fish Hoek
 
Flagstone Wines
 
Graham Beck Wines
 
Hartenberg Estate
 
Havana Hills
 
Kanu Vineyards
 
Kloovenburg Wines
 
Kumala
 

La Motte
 
La Vigne Estate
 
Marklew Family Wines
 
Mont Rochelle
 
Mooiplaas Estate
 
Morgenhof
 
Mulderbosch Vineyards
 
Oude Compagnies
 
Post House Wines
 
Reyneke Wines
 
Ridgeback
 
Robertson Winery
 
Saronsberg Wines
 
Stellenrust
 
Thandi Wines
 
The Company of Wine People
 
Waterstone Wines
 
Wedgewood

 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå ikke glipp av tidenes smaking - meld deg på her
 
 
Illustrasjonsfoto: WOSA

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her