Etter å ha vært ute av Norge noen år, er endelig Marcel Deiss sine viner inne igjen på polet. Vi har derfor den store gleden av å få de på besøk, og du får muligheten til å smake 11 av deres viner, inkludert tre Grand Cru.
Domaine Marcel Deiss er lokalisert i Bergheim i Alsace, eiendommen drives i dag av far, Jean Michel, og sønn, Matthieu, hvor førstnevnte i all hovedsak ser på seg selv som en druedyrker, mens sistnevnte også er opptatt av tilpasning av vinifikasjonsteknikker til vinmark. Den rådende filosofien er de uansett enige om, biodynamisk dyrking, samplanting og samhøsting av druesorter
I motsetning til den rådende konvensjonen i vinverden, dyrking av én druetype på ett definert areal, dyrker Jean-Michel og Mathieu Deiss så mye som tretten druetyper i samme vinmark. Hovedårsaken til at de gjør de på denne måten er at Alsace er et lappeteppe av ulike jordsmonn. De ønsker å få frem identiteten i jordsmonnet, dette gjør at druetypen er underordnet.
Mens det i mange tilfeller kun virker som en gimmick når en produsent forteller at vinen smaker slik den gjør fordi jordsmonnet er slik og slik, er Deiss viner en lærebok i terroir - ideen om at distinkt sted gir en vin et distinkt uttrykk. 20 mars Kommer Matthieu Deiss selv til Oslo, og vil lede oss gjennom en smaking av 10-12 viner. En spennende og ikke minst lærerik smaking, fra en banebrytende produsent i Alsace.
OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.