Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 22. september

En unik mulighet til å smake hele 12 toppviner fra California - denne smakingen kan du ikke gå glipp av

En unik mulighet til å smake hele 12 toppviner fra California - denne smakingen kan du ikke gå glipp av

Viner fra Bien Nacido defineres ofte av deres maritime karakter i kombinasjon med røde frukter og roseblomstarmona. 22. september får vi gleden av å smake oss gjennom hele 12 viner fra denne anerkjente vingården.
14 Juni 2021 - 12:22

I 1969 satte to brødre i California seg et mål - de ville starte en vingård som skulle bli blant verdens beste. Målet brødrene Steve og Bob Miller satte seg var en feiring av familiens 100 år med jordbruk i California og skulle demonstrere kvaliteten og styrken i sentralkystens jordsmonn.

Bob og Steve fant et stykke land som tidligere hadde vært brukt som beiteland, og som de umiddelbart mente hadde potensiale. Skiferjorden og det unike klimaet fra den tverrgående fjellkjeden Santa Ynez virket nemlig svært lovende. Etter fire år med svette og hardt arbeid sto til slutt de originale vinmarkene klare - rundt 120 hektar med pinot noir og chardonnay. På grunn av lidenskapen og engasjementet Bob og Steve hadde lagt inn i prosjektet, kalte de vingården for Bien Nacido, som betyr "godt født" på spansk.

Vingården Bien Nacido ligger i Santa Maria Valley, i det man kan kalle en maritimt påvirket ørken. Om morgenen ligger tåken tykt, og på ettermiddagen tilfører Stillehavet en kjølig bris. Terrenget består av sand, kalk og leire som gir god drenering. Alt dette resulterer i druer som modnes sakte og henger lenge på vinstokkene.

 Tåken ligger tykt i Santa Maria Valley Foto: 2007, AR Felde; adam@naturallightimages.net

I dag består Bien Nacido av over 320 hektar plantede vinranker, hvorav 120 hektar er beplantet med chardonnay, 100 hektar med pinot noir, og et antall hektar med pinot blanc, syrah og merlot. Siden 1992 har brødrene også eksperimentert med beplantning av pinot gris, barbera, roussanne, nebbiolo og viognier, samt nye kloner av chardonnay, pinot noir, syrah og merlot. Mange av chardonnay-vinstokkene som har blitt plantet i California de siste tjue årene begynte som Bien Nacidos stiklinger, og syrah-stiklingene har etterhvert blitt så rennomerte at noen vingårder refererer til plantene sine som Bien Nacido-kloner.

Den 22. september gis vi et innblikk i hva det er som gjør vinene til Bien Nacido så unike, og får smake hele 12 deilige viner fra Santa Maria Valley. En siste solstråle før vi går inn i årets regnfulle tid!  

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

    Kveldens vinliste. Vi gjør oppmerksom på at endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med, og etter statens krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fiskegryte med smak av norsk eplesider
Dagens rett

Fiskegryte med smak av norsk eplesider

Vi kombinerer to av våre beste råvarer i denne retten - fersk fisk og epler - både i fast og flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her