Guide

Oppskrifter til matpakken

Slike matpakker blir garantert spist opp
Foto: (Povareshka)

Slike matpakker blir garantert spist opp

Skolematen trenger ikke være svett brunost på myke knekkebrød. Vi gir deg de gode tipsene og oppskrifter på spennende matpakker.
19 August 2022 - 11:00

Det er ingen grunn til at lunsjtid skal være ensbetydende med kjedelige matpakker. La den heller bli en tid på dagen som er spennende for barna med å variere på hva de får med seg til skolematen.

 

Gi grønne overraskelser

Ringer "Fem om dagen" en liten bjelle? Noen og enhver av oss ønsker gjerne å spise mer frukt og grønt, og aller helst skal du ha i deg dette fem ganger om dagen.

Det er egentlig lettere enn du tror, og for barna kan det være morsomt å finne nye, spennende overraskelser i matpakken hver dag.

På undersidene finner du mange fristende oppskrifter på fyll til matboksen 

Tilbudet på frukt og grønnsaker er blitt mye bedre, og hvorfor ikke variere med nye spennende varianter slik som den piggete rambutanen, skiver av moden mango, den smakssterke papayaen, stjernefrukt, eller physalis?

Det har vist seg at dersom du deler opp frukt og grønt i biter, spiser man langt mer av det. Del opp frukten i passe store, delikate biter eller båter, og pakk den ned i små, tette beholdere slik at de ikke tørker.

Pakk gjerne med en serviett eller en våtserviett også. Grønnsaker bør pakkes inn i aluminiumsfolie for å holde på fuktigheten .

Pastasalat er populært

Bruk også frukt og grønnsaker som en del av måltidet, og da snakker vi ikke bare om salatbladet under pålegget. Skiver av mango sammen med kjøttpålegget er en herlig kombinasjon, banan er deilig som pålegg, og hvorfor ikke lage et morsomt fjes av druer og paprika på osteskiven?

Salater i en egen boks er deilig også for barna. Lag en fristende pastasalat på fullkornspasta med knasende sprø grønnsaker, krutonger og kanskje litt kylling. Husk å ha dressingen for seg i en liten boks slik at salaten ikke blir vissen.

 

Foto: Milkos

Brødmat er langt fra kjedelig

Har du en en blender hjemme kan du også lage friske smoothies og sende med barna.

Prøv en av våre smoothieoppskrifter

Brødblingsen er for mange kjernen i matpakken, men spiser du det samme brødet hver dag kan det lett bli litt kjedelig i lengden.

Test en av våre gode brødoppskrifter

Pass på å benytte deg av den store variasjonen du kan nå kan finne i butikkene, og lag matpakker med wraps, bagels, pitabrød eller polarbrød.

Ta gjerne med barna inn på kjøkkenet og la de være med på helgens brødbaking. Hvorfor ikke lage litt forskjellige bakverk med scones, horn eller hjemmelagde bagels? Ingenting smaker så godt som det du lager selv, og poden kan stolt fortelle vennene sine at han spiser brød han selv har laget.

Det lille ekstra

Det er ofte det lille ekstra som blir lagt merke til og som vi setter så umåtelig pris på, så hvorfor ikke gjøre det med matpakka av og til.

Lag små spyd med kjøttboller, pølsebiter, god ost og perletomater, som du pakker ned med en søt chilisaus som du har i en liten beholder.

Middagsrester slik som kylling, pasta, pølser eller grønnsaker, kan du enten bruke som pålegg, i en salat, eller som fyll i en wraps eller omelett.

Skal du virkelig gjøre stas på matpakken, kan du jo sende med grove vafler, fylte pannekaker, hjemmebakte muffins, eller en blanding av tørket frukt (bananer, rosiner, aprikos ol). og nøtter.

Gode oppskrifter

Du finner en rekke gode oppskrifter og tips i Apéritifs store kokebok på såvel sandwicher, smørbrød og salater. Nedenfor har vi samlet noen av dem.

Klikk på de enkelte lenkene for å finne flere gode oppskrifter til matpakken.

Dersom du ikke finner den oppskriften du leter etter kan du se alle barnas oppskrifter her.

På undersidene finner du mange fristende oppskrifter på fyll til matboksen 

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her