Biryani er en tradisjonsrik risbasert rett fra den muslimske delen av India. Den kommer i mange varianter med kjennetegnes av solid kryddersmak. En spennende kombinasjon med røykt koljen.
Biryani med røykt kolje og spinat, raita med koriander og dill
Slik har du ikke smakt røykt kolje før
Biryani med røykt kolje og spinat, raita med koriander og dill
Fremgangsmåte
Biryani:
Skyll basmatirisen i kaldt vann flere ganger. La svelle i 15 minutter før vannet får dryppe av.
Skjør rødløk i tykke skiver. Riv hvitløk og ingefær fint. Ren og finhakk grønn chili.
Kok eggene til smilende og del dem i to.
Varm olje i en panne over middels varme, tilsett løk og hel kummin og rist i 3 minutter under jevn omrøring. Tilsett koriander, gurkemeie og garam masala og stek videre i 2 minutter. Rør inn hvitløk, ingefær og chilien og til slutt basmatirisen.
Rør rundt slik at risen er dekket og tilsettt kraften. Smak til med salt og pepper og ha i 1 dl kokosmelk (valgfritt). Rør godt og la småkoke i 10 minutter, tilsett evt mer kraft om nødvendig. Rør inn hakket koriander.
Kolje:
Rens fisken og del den opp i munnfuller.
Tilsett fiskebitene i risen sammen med spinaten og la småkoke i 3-4 minutter til gjennomkokt.
Raita:
Hakk dill og koriander. Bland med de andre ingrediensene og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Servering:
Topp biryanien med eggene og rød chili i skiver. Server med raita.
Se våre andre oppskrifter på biryani
Her finner du flere oppskrifter på røkt kolje
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
78 POENG