- Dekk skreifileten med grovt salt og la den ligge i 20 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.
- Skjær fileten i jevne porsjonsstykker. Brun stykkene i smør over middels høy varme i stekepanne med skinnsiden ned til skinnet er pent brunt og sprøtt.
- Legg dem over i ildfast form og etterstek dem i ovn ved 180 grader i ca. 15 minutter.
- Stek pancettaskivene over middels varme i stekepannen så de blir sprø. La dem renne av på tørkepapir.
- Kok opp vann til eggene, tilsett 1 ss eddik pr. liter vann. Knekk ett og ett egg i en øse eller liten kopp og la det gli forsiktig ned i vannet, som ikke må boblekoke.
- Samle eggehviten om plommen med en skje og la egget trekke i ca, 5 minutter, til hviten er stiv, men plommen fortsatt løs. Ta eggene forsiktig opp med hulløse.
- Legg opp fisken på varme tallerkener med egg og pancetta. Hell smør fra stekepannen rundt.
- Skjær et snitt i egget i det retten settes på bordet, slik at plommen renner ned over fisken. Kvern litt pepper over og server brød eller kokte poteter til.
Tips: Pancetta er italiensk bacon, men her kan du selvsagt også bruke tørrsaltet norsk bacon av god kvalitet.
Deilige oppskrifter med torsk og skrei
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev