Skotsk blended

Det er ingen grunn til å rynke på nesen over blended whisky når kvaliteten er så overbevisende som for de fem utgavene som testen omfatter.
Redaksjonen
30 April 2007 - 13:42

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Skotsk blended

+ (87p)
Oakfield 5 Years Old
Whyte and Mackay
Skottland
11004 Vectura - kr 249,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk gyllen. Intens og flott duft med frukt, sitrus, nybrent kaffe, vanilje og fatkrydder.
Smak: Meget innbydende og myk smak, følger duften, lang finish. (UÅ)
Bruksområde: Uten is.
Vurdering: En svært vellaget blended. 87 p (UÅ)
Laget av: Byggkorn
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 60 md fatlagring
Bestill her:

(86p)
Mackinlay's Original 5 Y. O.
Whyte and Mackay
Skottland
125 Vectura - kr 279,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gyllenbrun. Frisk delikat duft med sitrus, honning, aprikos, eik.
Smak: Kraftig anslag, krydret eikepreg, bra frukt, eiketoast i finishen. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks.
Vurdering: En ganske så smaksrik blended. 86 p (UÅ)
Laget av: Byggkorn
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 5 år på eikefat.
Bestill her:

(86p)
Dewar's 12 Years Old Special Reserve
John Dewar & Sons
Skottland - Highland
55538 Vectura - kr 397,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Bacardi-Martini
Farge og duft: Mørk gyllen. Behagelig duft av tørket frukt, nøtter,
Smak: Friskt anslag, god fruktig stil med tydelig fatpreg, myk finish. (UÅ)
Bruksområde: Helst uten is.
Vurdering: En veldig myk og nærmest feminin whisky. 86 p (UÅ)
Laget av: Malt, grain
Alkoholinnhold: 43,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Inverness Cream
Whyte and Mackay
Skottland
122 Vectura - kr 249,00 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Mørk gyllen. Fin myk parfymert duft med noe frukt og vanilje samt karamell/toffee.
Smak: Ganske delikat, middels fylde, følger duften bra opp, en del fedme, kremaktig finish. (UÅ)
Bruksområde: Både varme og kalde drinker, også med tonic.
Vurdering: En god og rimelig blended med et litt sommerlig preg. 85 p (UÅ)
Laget av: Bygg, mais, vann, gjær.
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 3 år på eikefat.
Bestill her:

÷ (83p)
Cluny
Whyte and Mackay
Skottland
131 Vectura - kr 259,90 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Farge og duft: Mørk gyllen. Ganske fatpreget duft.
Smak: Bløtt anslag, tørket frukt, litt skarp men likevel god frisk finish. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks.
Vurdering: En helt ok blended. 83 p (UÅ)
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her