Andre land

Det eneste whiskylyspunktet utenfor de britiske øyer er bretonske Armorik. Om noen år vil kanskje norske kandidater stille i denne kategorien - det gleder vi oss til.
Redaksjonen
30 April 2007 - 13:44

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Andre land

+ (87p)
Armorik Single Malt de Bretagne
Distillerie Warenghem
Frankrike
10210 Vectura - kr 323,40 (70cl)
Basisutvalg (Basis)
Farge og duft: Lys gyllen. Delikat duft med trevirke, hamp, røyk, sitrus.
Smak: Bløtt anslag, god friskhet utover, lang ettersmak med litt røyk. (UÅ)
Bruksområde: Uten is.
Vurdering: En vellaget whisky. 87 p (UÅ)
Laget av: 100% maltet bygg
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 4 års fatlagring
Bestill her:

÷ (81p)
Canadian Club
Beam Global Spirits and Wines
Canada
170 Allied Domecq Spirits & Wine Norway - kr 289,50 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Gyllenoransje. Bløt enkel duft, en tanke syntetisk frukt.
Smak: Mykt anslag, ganske rund og sødmefylt med innslag av marsipan, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: I drinker med sitrus.
Vurdering: En veldig sødmefylt blended. 81 p (UÅ)
Laget av: Rug, mais, hvete.
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Opplysninger er ikke gitt av produsent/leverandør.
Bestill her:

+ (79p)
Hamilton Canadian Whisky
Arcus Produkter
Canada
5713 Vectura - kr 249,90 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Klar gyllen. Ganske søtlig duft med en del karamell og honning.
Smak: Følger duften, veldig myk og ikke så veldig lang. (UÅ)
Bruksområde: Når et søtlig og ikke veldig komplekst whiskypreg er ønsket.
Vurdering: En ganske kommersiell blended. 79 p (UÅ)
Laget av: Mais, rug, bygg
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Minimum 36 mnd i eikefat
Bestill her:

+ (78p)
Original Lord Calvert
V&S Destillers
Canada
12012 VSD - kr 254,90 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Gyllen. Eik, sitrussødme og blomster.
Smak: Bløtt anslag, veldig anonym, sitter noe. (UÅ)
Bruksområde: I drinker hvor lite whiskypreg er ønsket.
Vurdering: Litt vel enkel med pluss for renhet. 78 p (UÅ)
Laget av: Mais, rug og maltet bygg.
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 36-60 mnd. Lagring på eikefat.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her