Vertshuset Skarven er en institusjon i Tromsø, og mange av deres retter er blitt legendariske som denne fiskesuppen. Når du først har smakt den, vet du at du må lage den på ny. Da er det bare å lage ekstra stor porsjon med en gang.
Dagens rett

Foto: (Bent Raanes og Sarah C. Sørensen)
Denne fiskesuppen fra Tromsø setter fyr på smaksløkene
Knall rød, hot og full av spennende smaker - fiskesuppe blir aldri det samme igjen.
18 Februar 2025 - 00:00
Vertshuset Skarvens fiskesuppe

Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene til tomatsausen i en tykkbunnet kjele. Kok opp og la koke i ca. 20 minutter, til sausen tykner.
- Fres tørrfisk/klippfisk, bacon, chorizo, løk og paprika i smør til grønnsakene mykner. Det skal ikke bli brunt.
- Rør inn tomatsaus og fiskekraft og gi suppen et oppkok. Smak til om den trenger mer salt og pepper, sukker og chilipepper.
- Server suppen rykende varm med en skje rømme og en skive chorizo på toppen.
- En virkelig utsøkt fiskesuppe med inspirasjon fra Østen.
Merk
Den beste tørrfisken er hodekappet og sløyet skrei som henges til tørk på hjel i Lofoten. Før bruk må tørrfisken bløtes i kaldt vann i 6-8 døgn.
Da kan den kokes og serveres som fersk fisk eller brukes som her i suppe. Får du ikke fatt i tørrfisk kan du altså erstatte den med klippfisk, som er saltet og tørket fisk. Den må vannes ut i 24-36 timer før bruk.
Denne oppskriften er beregnet for ti personer som forrett, eller fire skikkelig sultne voksne til middag.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå