Har du servert reker, ta for all del vare på rekeskallene. Legg dem i fryseren til du er klar til å koke kraft. Eller gjør det med en gang, for så å fryse ned kraften, for den er gull verdt når du skal servere en sjømatsuppe som denne. Du kan selvsagt bruke kraft fra butikken.
Dagens rett
Foto: (Pinkybird)
By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.
30 November 2024 - 00:00
Sjømatsuppe
Fremgangsmåte
- Kok opp rekeskallet med vann, skru ned varmen og la det småkoke i 40 minutter.
- Finhakk fennikel, løk, hvitløk og tomater og fres alt i en kjele med smør. T
- ilsett hvitvin og la det koke inn til det kun er halvparten av væsken igjen.
- Sil over rekekraften og la det trekke i 30 minutter.
- Smak til suppen med salt og pepper.
- Skjær fisken i biter på 5x5 cm. Ha fisken i suppen sammen med blåskjell og hjerteskjell og la alt trekke i 5 min.
- Pass på å ikke røre for mye i gryten.
- Tomat- og chilipesto: Kok opp de soltørkede tomatene i litt vann, ta til side og la stå i noen minutter.
- Hell av vannet og kjør i kjøkkenmaskin sammen med chili og olje til en pesto.
- Legg rekene i en suppebolle.
- Ha i suppen og til slutt en skje med tomat/chili-pesto.
- Server med nystekt brød.
Her finner du mange flere gode supper
Flere deilige kjøttsupper finner du her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 174.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
Forsiden akkurat nå