Om du ikke har tid til å følge oppskriften til punkt og prikke, kommer du langt med å erstatte blåskjellkraften med skalldyrkraft fra butikken, i nødsfall fiskebuljongterning. Det er summen av alle de gode smakene som gjør denne suppeoppskriften ekstra smaksrik.
Dagens rett
Sjømatsuppe
Slik lager du en fisk- og skalldyrsuppe som blir husket
Denne oppskriften har mange ingredienser, men så smaker den da også himmelsk. Og ikke minst er den ganske så lettlaget.
Aase E. Jacobsen
17 April 2023 - 23:00
Fyldig sjømatsuppe
Fremgangsmåte
- Kok blåskjell, sil av kraften og ta vare på den. Rens blåskjell og reker.
- Finhakk hvitløk, sellerirot, ingefærrot og chili. Bank sitrongress og del det opp i biter. Surr dette i olje, tilsett blåskjellkraft og fiskekraft eller buljong og kok opp.
- Tilsett crème fraîche og kok suppen et par minutter.
- Skjær opp de andre grønnsakene i terninger eller strimler. Skjær fisken i biter. Ta ut sitrongressbitene.
- Tilsett grønnsakene uten vårløken og kok i ca. 1 minutt, avhengig av bitenes størrelse.
- Tilsett fisk og vårløken. Kok opp, og tilsett blåskjell. Smak til med salt og pepper.
- Legg rekene i varme tallerkener, øs opp suppen.
Mange deilige fiskesupper du må lage
Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 194.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
Forsiden akkurat nå