Sjømat på grillen
Grillet sjøkreps med pesto
Fremgangsmåte
- Hakk basilikum, hvitløk, pinjekjerner og parmesanost i en food-processor. Spe med oljen mens maskinen går til en fyldig saus.
- Smak til med salt og pepper.
- Del sjøkrepsene på langs og ta ut tarmen.
- Smør pesto på kjøttsiden. Legg krepsene med skallsiden ned på grillen og stek dem i 2-3 minutter til det dufter god.
Server varme med brød til.
Pestoen kan lages i god tid og tas med i et glass eller plastboks med tett lokk.
Tips: Ferdigkokte sjøkreps kan stekes raskt på grillen så de blir lune og smaken kommer ekstra godt frem.
Lyst til å lage noen annet med sjøkreps
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 194.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
Soyamarinert laks på grillen
Fremgangsmåte
- Skjær laksen i terninger, ca 3 cm store, og træ dem på grillpinner.
- Rør sammen sitronsaft, soyasaus, hvitvin, sukker, løk, hvitløk og ingefær, gjerne i en hurtigmixer. La fisken marinere i sausen 12 timer.
- La marinaden renne av og stek fisken på grill eller panne. Hell resten av marinaden over i en kjele og kok opp. Pisk inn 3 ss smør og maisennamel.
- Skjær vårløken i tynne strimler og damp den i litt vann og 1 ss smør. Slå av vannet og bland vårløken forsiktig inn i rømmen. Smak til med pepper og evt. salt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
83 POENG
Potetsalat med stilkkapers
Fremgangsmåte
- Kok potetene hele hvis de er små, og delt i to eller fire hvis de er store.
- Kok de i lettsaltet vann til de er så vidt kokt.
- Bland sammen resten av ingrediensene i en bolle og ha i potetene.
- Smak til med salt og pepper.
Godt tilbehør til grillet mat og tapasbuffeter.
Her finner du flere deilige potetretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Melonspyd
Fremgangsmåte
- Kok opp sukker og vann til sukkeret er oppløst, tilsett finrevet fersk ingefær og skru ned varmen. Kok i ca 7 minutter og avkjøl. Tilsett finhakket mynte rett før servering.
- Del ulik type melon som rød og gul vannmelon, cantaloupemelon, honningmelon, galiamelon i store terninger.
- Bland melonterningene forsiktig sammen med den kalde ingefærsirupen, tre det på spyd og server.
Dette spydet kan du servere som en forfriskning eller som forrett eller dessert. Det finnes mange forskjellige typer melon på markedet, så det er bare å velge og vrake. Server gjerne sammen med spekeskinke som en smårett.
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 205.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG