SBG kjøper finsk markedsleder

Det ledende selskapet innen import av vin og brennevin i Finland - Oy Wennerco blir en del av den sterke norsksvenske importgrupperingen innen vin, brennevin og øl - Scandinavian Beverage Group SBG). Wennerco gir SBG en meget sterk posisjon i det finske m
Redaksjonen
15 April 2002 - 02:00

Med oppkjøpet av Wennerco når SBG sin målsetting om å bli den ledende aktøren i det nordiske markedet for import av merkevarer innen vin, brennevin og øl, og er nå den privateide gruppering av selskaper som samlet sett har sterkest posisjon i Finland, Sverige og Norge.
 
- Finland er et spennende marked med stort potensial hvor vi frem til i dag ikke har vært representert. Videre er det strategisk meget viktig for oss å få en sterk posisjon med ledende importselskaper i hele Norden. Med Wennerco er vi nå på plass med en god posisjon i hele Norden som for oss er vesentlig både industrielt og finansielt, sier konsernsjef i SBG, Thomas Føyen og fortsetter.
 
- Wennerco er et selskap med en særdeles solid posisjon på grunn av riktig fokus over tid, produktportefølje, kompetanse og ressurser. Og kan vise til særdeles gode resultater og vekst over et langt tidsrom. Det har en betydelig markedsandel og har som oss i Norge vært det som har ledet an utviklingen i Finland. Med oppkjøpet av Wennerco har vi en unik nordisk posisjon som er grunnlegende for vår videre vekststrategi, sier konsernsjef i SBG, Thomas Føyen
 
Administrerende direktør og grunnleggeren av Wennerco, Lars Lindblom ser på avtalen som strategisk viktig for selskapets fremtid. - Vi har blitt helt trygge på at SBG er den absolutt riktige partner for oss, og den beste veien videre for Wennerco. Vi ser frem til et spennende samarbeide innenfor SBG hvor vi i tillegg til å videreutvikle Wennerco skal bygge synergier på tvers av landegrensene i hele Norden slik at vi kan ta ytterligere markedsandeler i Finland, sier han.
 
Inkludert Wennerco vil SBG ha en samlet omsetning eks. alkoholavgifter på 2.5 MRD NOK i 2002 av veksten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her