Sassicaia i Norge

For første gang kan du nå få kjøpt Italias - og en av verdens mest berømte viner - i Norge. Importøren Palmer & Co har besøkt Tenuta San Guido i Bolgheri på Toscanakysten og fått til en distribusjonsavtale med Marchese Nicolo Incisa della Rochetta.
Redaksjonen
17 August 2004 - 01:00

SASSICAIA - Italias mest berømte vin
I 1968 ble den første årgangen av Sassicaia tappet som Vino da Tavolo - bordvin. I 1994 fikk den egen DOC Sassicaia. Det engelske vintidsskriftet Decanter Magazine arrangerte en vinsmaking i London i 1978 hvor blant annet de profilerte vinpersonlighetene Hugh Johnson, Serena Sutcliffe og Clive Coates satt i panelet. Sassicaia 1972 ble her kåret til den beste cabernet sauvignon blant 33 av verdens beste viner fra 11 land. Siden har Sassicaia av Hugh Johnsen blitt beskrevet som Italias beste vin og 1985-årgangen oppnådde 100 poeng hos Robert Parker. Sassicaia er en av svært få Italienske viner som selges på auksjoner verden over, og en flaske av 1985-årgangen oppnådde i New York i 2001 hele 20 000 kr. pr. flaske.

Vinen får år etter år tre glass i den italienske vinguiden Gambero Rosso og ble i sommer omtalt av Christer Berens på P4 som Italias desidert beste vin. Vær oppmerksom på at du ikke kan kjøpe Sassicaia rimeligere verken i Bolgheri eller andre utland enn det tilbudet du her får. 2001 er dessuten en flott årgang.

Tenuta San Guido lager ytterligere en vin - Guidalberto. Denne ble lansert første gang i 2000. Vinmarken ligger inntil Sassicaia og vinen uttrykker allerede god fylde, er velbalansert og strukturert med avrundede tanniner. Den trenger litt tid i kjelleren. 2002 årgangen i dette området må klimamessig ikke forveksles med områder som fikk mye regn. Her ble det høstet modne og perfekte druer på grunn av mye sol og vind som er typisk for kystsonen.

Guidalberto della Gheradesca, som levde på begynnelsen av 1800-tallet, var en pioner i moderne landbruk i Bolgheri-området. Det var han som plantet den berømte sypressalleen som fører til Bolgheri og som nå er et nasjonalt landemerke i Italia.

Følgende viner kommer til Norge:
w Sassicaia DOC 2001
kr. 630 + mva
100% Cabernet Sauvignon
Selges i trekasser á 12 flasker
Kun 300 flasker

w Guidalberto IGT 2002
kr. 310 + mva
45% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon, 10% Sangiovese
Selges i kartonger á 6 flasker
Kun 480 flasker

Vinene vil være klar for levering primo oktober 2004.
Faktura utstedes ved bestilling.
Først til mølla...............
Send din bestilling til anders.christiansen@palmer.no
Ring 24 11 56 70 for spørsmål.

Les mer

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her