Samarbeid om lam og kalv

Leverandører av lam og kalv samarbeider med hotellene i Porsanger for å fremme lokal mat.
Redaksjonen
26 November 2007 - 19:00

- Vi skal satse på ny meny på Olderfjord hotell, og da er det interessant å lære om lokale produkter. Turistene etterspør dette, sier kursdeltager Jan-Viggo Pettersen.
 
Lokalt prosjekt
Åtte deltagere var med på kurs på Rydningen gård i Porsanger for å lære hvordan kjøtt av lam og kalv kan brukes.
 
Kurset er en del av prosjektet En smak av Porsanger.
 
Nye oppskrifter
Etter gårdsbesøk gikk veien videre til hotellkjøkkenet.
 
Der ble det eksperimentert frem nye retter med utstrakt bruk av lokale urter.
 
Oppskriftene deltagerne kom frem til skal blant annet brukes under de arktiske matdagene som arrangeres i februar.
 
Nyttig
- Dette er kjempeartig. Vi får jo som regel produktene ferdige til hotellet, nå lærer jeg meg hvordan produktet skjæres opp. Det er veldig interessant, sier Pettersen til Finnmark Dagblad.
 
Økt etterspørsel
Kolbjørn Moe er utdannet kokk og har sitt eget firma, Borealis Gourmet i Alta. Han merker at det er blitt større etterspørsel fra lokale leverandører om å lære om beskjæring av dyreskrotter.
 
- Spesielt det siste halvåret er det blitt etterspurt med slike kurs, sier han.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre
Ukens drink

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre

Det er kombinasjonen av to typer eplelikør, salvie og sitron som skaper magien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
+
Tester

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree

Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle
Dagens rett

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle

Kylling Marengo er faktisk så gammel oppskrift som fortsatt fungerer utmerket. Den var altså en keiser verdig. Og et klassisk eksempel på "man tager, det man haver".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 strålende viner fra Montalcino
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 21. januar

Smak 7 strålende viner fra Montalcino

Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre
Ukens drink

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre

Det er kombinasjonen av to typer eplelikør, salvie og sitron som skaper magien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her