Dagens rett

Rullader med grønnsaker og risotto

Lag rullader av svinefilet og fyll med grønnsaker for en lettvint middag

Lag rullader av svinefilet og fyll med grønnsaker for en lettvint middag

I denne oppskriften er grønnsakene pakket inn i kjøttet og risotto står for resten av tilbehøret.
09 Februar 2023 - 00:00

Løvbiff er tynne skiver av storfekjøtt, ofte kvernet og flatklemt. Ikke alltid like godt, men når du banker ytrefilet av svinekjøtt, får du et mye bedre produkt. Som er like raskt å tilberede.

Siden kjøttet i utgangspunktet er mørt, trenger det enda mindre tid i stekepannen når det er banket, bare en rask steking rundt det hele. I denne oppskriften er det dessuten pakket inn i spekeskinke som gjør at det trenger 30 sekunder mer varmebehandling rundt det hele for at varmen skal trenger helt inn til grønnsakene. 

Rullader med grønnsaker og risotto

Rullader med grønnsaker og risotto

Fremgangsmåte

  1. Bank filetstykket flatt med en kjøtthammer. Del opp i porsjonsbiter.
  2. Legg hver kjøttbit oppå en skive av spekeskinke.
  3. Kok aspargesen 1 minutt i lettsaltet vann, avkjøl i kaldt vann.
  4. Legg asparges delt i 3 og litt rødløk på kjøttstykke.
  5. Rull kjøttet rundt grønnsakene og fest med en tannpirker.
  6. Stek rulladene på alle sider til pent brunet. Server med risottoen.
  7. Risotto: Varm oljen i en kjele og fres hvitløk og løk til den er blank.
  8. Ha i risen og fres den et par min.
  9. Hell på 1/3 av buljongen, tilsett litt salt og la koke i ca 20 min.
  10. Etter hvert som væsken absorberes tilsetter du resten av buljongen.
  11. Når risen er mør, trekk kjelen til side og tilsett parmesan og fløte.
  12. Smak til med salt og pepper.

Flere gode retter med svinefilet venter på deg

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sazerac er karnevalsdrink nummer en
Ukens drink

Sazerac er karnevalsdrink nummer en

Inviter til en skikkelig fest med karnevalbyens offisielle drink som har garantert for løssluppenhet i mer enn 170 år i New Orleans.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk  - her får du oppskriften
Ukens kake

Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk - her får du oppskriften

Ingen fastelavnssøndag uten boller. Små som store ser frem til denne dagen. Men hvorfor spiser vi boller med krem til fastelavn og ikke ellers i året? Her får du svaret og selvsagt gode tips for bollebaksten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredagen fortjener en saftig og mør biff som denne med lekre hasselbackpoteter
Dagens rett

Fredagen fortjener en saftig og mør biff som denne med lekre hasselbackpoteter

Dagens rett kan lages på grillen, inne eller ute, og trenger "bare" poteter som tilbehør for å skape feststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sazerac er karnevalsdrink nummer en
Ukens drink

Sazerac er karnevalsdrink nummer en

Inviter til en skikkelig fest med karnevalbyens offisielle drink som har garantert for løssluppenhet i mer enn 170 år i New Orleans.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her