- Rør ut gjæren i lunken melk. Rør inn melet, eggeplommene og saltet til du har en jevn røre.
- Dekk bollen med plastfolie eller lokk og la heve et lunt sted i 1-1½ time.
- Vend inn stivpiskede eggehviter rett før steking.
- Smelt litt smør i en teflonpanne og stek små pannekaker/lapper.
- Kok vakteleggene i 3 minutter. Avkjøl i kaldt vann. Skrell og del i to.
- Skjær laksen i tynne skiver. Legg litt crème fraiche pisket opp med litt sitronsaft, salt og pepper på hver blini. Dryss litt gressløk over. Samt litt strimlet hodesalat og ruccula vendt i olje og salt.
- Legg et par skiver røykt laks oppå. Drypp over litt crème fraiche.
- Deretter et halvt vaktelegg og en halv teskje kaviar på toppen.
Du kan erstatte bliniene med toast laget av 2 cm tykke skiver lyst landbrød eller loff som du "bygger" på samme måte som over.