Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Mens den rosa er en miks av nebbiolo og pelaverga og barbera, er den (lyse)røde Burlotto Verduno Pelaverga 2012 (51034) laget 100 prosent av den mindre kjente pelaverga.
Den gir en vinstil som blir en mellomting mellom en rosé- og en rødvin, med et typisk urteaktig bitt som fungerer så utrolig godt til sommerlig mat. En tanke mer rustikk enn den rosa utgaven, og en vinstil du må venne deg til.
Mer farge og munnfølelse?
Men når du først har fått sansen, kan du ikke tenke deg noe bedre til sommermenyen enn nettopp en pelaverga-vin.
Synes du rødvin skal ha en dyp farge og rundere munnfølelse, er Burlotto Dolcetto d’Alba 2011 (52392 ) sannsynligvis et bedre valg. Men like fullt en saftig og leskende vin velegnet for årstidens menyer.
Tradisjonell stil
Bryr du deg ikke om årstiden, og synes at barolo er tingen uansett vær og vind, er Burlotto Barolo Cannubi 2009 (51037) fra samme produsent et godt kjøp.
Alle vinene er altså signert Burlotto og dermed laget i en veldig tradisjonell stil.