Hvalkjøtt er svært møte og skal varmebehandles med forsiktighet for å beholdes saftigheten. Har du et steketermometer, er det veldig lett å lykkes med denne måten å lage hvalstek på. Fersk hvalkjøtt smaker ikke tran, men rødvinsmarineringen runder av smaken.
Dagens rett
Foto: (Alf Börjesson)
Hval kan fint erstatte storfe eller vilt som søndagsstek
Fersk hvalkjøtt er i sesong en stund til. Overrask derfor med en for mange uvant måte å servere denne delikatessen på.
05 Juli 2024 - 22:59
Rødvinsmarinert hvalbiff
Fremgangsmåte
- Bland sammen ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i en dobbelt plastpose og hell over marinaden. Knyt godt igjen og legg posen i et fa.
- La kjøttet marinere 2 dager i kjøleskap. Snu det av og til.
- Ta kjøttet opp og tørk det. Brun smør i en panne og stek hvalbiffen brun på alle kanter. Legg i en langpanne eller ildfast form. Dryss på salt.
- Sett formen i stekeovganger under stekingen.
- Legg halve tomater, sjampinjong i skiver og småløk i formen etter ca 40 minutter steking.
- Kokte bønner og poteter passer som tilbehør. Ikke ha salt i marinaden det trekker vann ut av kjøttet. Resten av marinaden og stekesjyen siles og brukes til
- Surr finhakket løk i smør til det er blankt. Ha i rødvin, kok opp og kok inn til det halve.
- Ha på kraften fra steken og resten av marinaden og småkok 10 minutter. Sil sausen og rør inn usaltet smør.
- Ha i finkuttet gressløk og frisk timian ved servering.sausen.
- n ved 170 grader og stek ca 1 time. Bruk steketermometer og ta steken ut når dette viser 60 grader. Drypp steken med marinaden 2-3 Sausen:
Her finner du mange deilige retter med hval
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 272.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå